Sala de premsa

El president Aragonès presideix demà la celebració institucional del Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+

query_builder   28 juny 2023 13:30

settings_input_antenna Convocatòria

El president Aragonès presideix demà la celebració institucional del Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+

  1. El cap de l’Executiu i la consellera d’Igualtat i Feminismes participaran en l’acte de desplegament de la bandera LGBTI+ des del balcó del Palau
  2. Posteriorment, hi haurà una recepció amb parlaments dels president i la consellera i la lectura del manifest a càrrec de l’activista Fina Campàs

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, presidirà l’acte de celebració del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, que tindrà lloc demà dimecres 28 de juny, a les 13.30h al Palau de la Generalitat.

S’iniciarà amb el tradicional desplegament de la bandera LGTBI+ a la balconada del Palau de la Generalitat, on també hi seran presents la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra i Solà, la secretària d’Igualtat Mireia Mata Solsona, el director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons i diferents entitats en representació del col·lectiu LGBTI+, com la directora de la televisió online LGTBI Gayles.tv, Maria Giralt; el president de l’Associació LGTBIA+ Terrassa, Marc Romero Parés, i la presidenta de l’entitat 'Acció Trans', Fina Campàs Ferrón.

Tot seguit, el cap de l’Executiu oferirà una recepció al pati dels Tarongers, on hi haurà uns parlaments del president i de la consellera d’Igualtat i Feminismes. A continuació, l’activista Fina Campàs farà la lectura de la declaració institucional. Aquest és el tercer any que el Palau de la Generalitat acull un acte institucional per commemorar el 28J.

Enguany, a més de la bandera, el Palau de la Generalitat lluirà una lona de dalt a baix de la façana amb una de les creativitats de la campanya institucional “L’Orgull més gran” que té com a protagonistes les persones grans LGBTI+.

La campanya reivindica el dret de les persones LGTBI+ a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències. A més, posa en valor també la llarga trajectòria de les lluites LGBTI+ a Catalunya que han fet de Catalunya un país capdavanter en la defensa dels drets LGBTI+, amb un clar compromís del Govern per desplegar les lleis d’igualtat i per impulsar polítiques públiques que garanteixin l’accés de totes les persones als recursos i serveis a tot el territori.

Acreditacions: Els mitjans que vulguin cobrir l’acte caldrà que presentin el carnet de premsa del Palau o bé el carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d'aquests documents, caldrà enviar un correu electrònic a premsa.president@gencat.catindicant nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa.

13:30|Dia Internacional per a l'Alliberament LGBTI+. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, presidirà l'acte de celebració del Dia Internacional de l'Orgull o per a l'Alliberament LGBTI+, que s'iniciarà amb el tradicional desplegament de la bandera LGTBI+ a la balconada del Palau de la Generalitat. Tot seguit hi haurà una recepció amb parlaments del president, de la consellera i la lectura del manifest a càrrec de l'activista Fina Campàs. El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, assistirà a l'acte.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia