Sala de premsa

El president Montilla inaugurarà, demà, el nou Port de Roda de Barà

query_builder   25 juny 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president Montilla inaugurarà, demà, el nou Port de Roda de Barà

·        El Port, que disposa d’una superfície total de més de 18 hectàrees, compta amb 640 amarradors per a embarcacions de tipus mitjà, i 70 places en marina seca per a naus més petites
 
·        El recinte és un espai obert al ciutadà, amb nous passejos i zones verdes i ha costat 45 milions d’euros.
 
El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, inaugurarà demà, dijous 26 de juny, el nou port esportiu de Roda de Barà.
 
A l’acte d’inauguració, que se celebrarà a les 10.30 hores, també hi assistiran l’alcalde de Roda de Barà, Pedro Figueiredo; i el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté. Després de recórrer les noves instal·lacions del port, hi haurà un parlament del cap de l’Executiu. I, posteriorment, es visitarà l’edifici de Capitania.
 
El port ocupa una superfície total de més 18 hectàrees i disposa de 640 amarradors d’aigua per a embarcacions de tipus mitjà tot i que també pot acollir-ne de dimensions més reduïdes. Per a aquestes, s’ha construït una marina seca, de prop de 900 m2 de superfície i 3 nivells diferenciats, que funciona com un aparcament per vaixells fora de l’aigua, amb capacitat per a 70 embarcacions. D’aquesta manera, el port tindrà capacitat per a acollir fins a 710 naus.
 
El nou port esportiu s’ha concebut per tal de potenciar la seva integració en els espais públics i evitar, així, el seu aïllament respecte del nucli urbà. S’han prioritzat les zones per als vianants que donen continuïtat al front marítim, perquè tots els ciutadans puguin gaudir de les instal·lacions obertes del port, i s’ha adaptat tot el recinte a persones amb mobilitat reduïda. El projecte ha comptat amb una inversió global de 45 milions d’euros.
 
 

10:30|.Port esportiu de Roda de Barà (Plaça de la Mediterrània)|Roda de Barà (El Tarragonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, inaugurarà el nou port esportiu de Roda de Barà. Després de recórrer les noves instal·lacions del port, hi haurà un parlament del cap de l’Executiu.