Sala de premsa

El vicepresident del Govern i la consellera d'Acció Social inauguraran una exposició per promoure els acolliments

query_builder   27 juny 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El vicepresident del Govern i la consellera d'Acció Social inauguraran una exposició per promoure els acolliments

Actualment uns 450 infants tutelats que es troben en centres podrien ser acollits per famílies
El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira i la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inauguraran demà dissabte l’exposició “Acolliment: un infant, un temps, una família” que vol promoure l’acolliment d’infants tutelats pel Departament. Acompanyaran la Consellera, la Secretària d’Infància i Adolescència, Imma Pérez, i la Directora de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), Sílvia Casellas.
 
A la seva arriba a l'exposició, a les 12.30 hores, el vicepresident atendrà els mitjans de comunicació.

Aquesta campanya, que promou l’ICAA del Departament d’Acció Social, és una exposició interactiva formada per cinc espais, amb inflables en forma d’iglús, ben diferenciats però alhora interconnectats. A través de jocs, colors, imatges virtuals, etc. es mostren quins són els drets dels infants, què és l’acolliment, quins tipus d’acolliment es poden fer, com pot ser una família d’acollida. D’una manera molt didàctica, lúdica i participativa, es vol informar i sensibilitzar al públic en general sobre l’acolliment i, sobretot, animar noves famílies a acollir.
 
A Catalunya, actualment hi ha uns 450 infants tutelats que es troben en centres del Departament i que necessiten una família que els aculli i els ofereixi espai, temps i afecte. Aquestes famílies d’acollida es converteixen en el seu referent durant un cert temps, mentre les famílies d’origen dels infants resolen els seus problemes.
 
La campanya està dissenyada perquè els infants i les famílies, amb fills o sense, que la visitin passin una estona d’esbarjo però alhora s’informin sobre l’acolliment i prenguin consciència de la necessitat de noves famílies acollidores.
 
L’exposició “Acolliment: un infant, un temps, una família” romandrà oberta fins el 6 de juliol amb un horari ininterromput de 10 del matí a 8 del vespre. Passat l’estiu, l’exposició es presentarà a Tarragona, Girona i Lleida, i per al 2009 està previst la seva presentació a altres localitats catalanes.

12:30|.Moll Bosch i Alsina del Port Vell|Barcelona (El Barcelonès)

Inauguració de l'exposició "Acolliment: un infant, un temps, una família"