Sala de premsa

Protecció Civil presenta el pla Infocat als Ajuntaments de la Catalunya Central

query_builder   4 juny 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Protecció Civil presenta el pla Infocat als Ajuntaments de la Catalunya Central

A les reunions estan convocats 157 ajuntaments de les comarques de la Catalunya Central
La Direcció General de Protecció Civil presentarà demà, dia 5 de juny, a les 11.00 hores i a les 16.30 hores, el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya, Infocat, a 157 ajuntaments de les comarques de la Catalunya Central.
 
Les sessions de treball es faran a les 11.00 hores a la Sala de Plens de l’Edifici del Sucre (carrer Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5 de Vic) per als ajuntaments de la comarca d’Osona, i a les 16.30 hores a l’Auditori de la Fundació ‘Caixa Manresa’ (Plana de l’Om, 6 de Manresa) per als ajuntaments de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Solsonès.
 
Les reunions seran presidides pel director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, acompanyat pel director dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central, Carles Llussà. L’atenció als mitjans de comunicació es farà a les 16.15 hores a Manresa.
 
Els municipis convocats a aquestes sessions són els que, segons l’Infocat, estan obligats a disposar d’un Pla d’Actuació Municipal (PAM) amb què prevenir emergències causades per incendis forestals i amb què fer-los front quan aquests es produeixen (114 municipis), els consistoris als quals es recomana disposar de PAM (un total de 39) i els que el tenen de forma voluntària (4).
 
En les presentacions prendran part tècnics de la Direcció General de Protecció Civil, de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, del Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge, del Grup Sanitari i dels Mossos d’Esquadra. Els ponents explicaran als representants municipals el funcionament del pla Infocat i les mesures de prevenció de les emergències causades en cas d’incendi forestal.
 
El passat 29 de maig es va fer la sessió de treball als ajuntaments de les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, el dia 2 de juny es va fer a les comarques de Barcelona i avui a Tarragona i Terres de l’Ebre. En dies posteriors es duran a terme les mateixes sessions de treball a les comarques de Girona i Lleida.
 
 
TEMA: Presentació Infocat ajuntaments Catalunya Central
DIA: 5 de juny de 2008
HORA: 16.15 hores, atenció als mitjans de comunicació
LLOC: Auditori de la Fundació ‘Caixa Manresa’ a Manresa (Plana de l’Om, 6 de Manresa)
 
Cerdanyola del Vallès, 4 de juny de 2008
17.05 hores

16:15|.Auditori de la Fundació 'Caixa Manresa' (Plana de l'Om, 6)|Manresa (El Bages)

El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, acompanyat pel director dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central, Carles Llussà, presentarà el Pla Infocat als ajuntaments de la Catalunya central.