Sala de premsa

[ACTUALITZACIÓ]

La consellera Serret viatja dilluns a Madrid per reunir-se amb ambaixadors de països de la UE i abordar l'oficialitat del català

query_builder   16 octubre 2023 20:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera Serret viatja dilluns a Madrid per reunir-se amb ambaixadors de països de la UE i abordar l'oficialitat del català

  1. La visita forma part dels contactes que el Govern està intensificant els dies previs al Consell d’Afers Generals de la UE que debatrà l’oficialitat del català a Europa
  2. L’executiu català ha enviat un informe traduït a tots els idiomes oficials de la UE a tots els governs europeus amb un argumentari a favor de l’oficialitat
  3. La consellera atendrà els mitjans de comunicació a les 20 h a la Delegació del Govern a Madrid

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà dilluns 16 d’octubre a Madrid per reunir-se amb ambaixadors de diversos governs europeus i transmetre la posició del Govern sobre l’oficialitat del català a les institucions de la Unió Europea.

Tal com va anunciar el president Aragonès des de Bolonya, el Govern està intensificant els contactes amb tots els governs dels 27 estats membres de cara al Consell d’Afers Generals de la Unió Europea del pròxim 24 d’octubre, que tornarà a debatre sobre l’oficialitat del català a la UE.

Els contactes s’estan fent a tots els nivells, amb el cos diplomàtic acreditat a Barcelona i a Madrid, amb els representants permanents dels estats a Brussel·les a través de la Delegació del Govern davant la UE i directament a les capitals europees a través de les Delegacions del Govern a l’exterior.

En paral·lel, l’executiu català ha fet arribar un informe a tots els governs europeus, elaborat a partir dels contactes previs, que defensa l’oficialitat del català i que pretén esvair els dubtes o les reticències que alguns estats han expressat les últimes setmanes. L’argumentari ha estat traduït a totes les llengües oficials de la Unió Europea.

La consellera Serret atendrà els mitjans de comunicació a les 20 h a la Delegació del Govern a Madrid (Centre Cultural Blanquerna, carrer Alcalá, 44).

Per cobrir informativament aquest acte, cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior enviant un correu electrònic a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicant-hi el nom de la persona que es vol acreditar, el DNI o NIE, el mitjà pel qual treballa i la seva categoria professional (si és redactor, càmera, fotògraf/a, etc.)

20:00|La consellera Serret atén els mitjans de comunicació després de reunir-se amb ambaixadors de països de la UE. Delegació del Govern a Madrid (Centre Cultural Blanquerna, carrer Alcalá, 44)|Madrid ()

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, atendrà els mitjans de comunicació després de reunir-se amb ambaixadors de països de la UE i abordar l'oficialitat del català. L'acompanyarà el director general d'Afers de la Unió Europea, Gerard Vives.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia