Sala de premsa

Preestrena de la producció associada 'L'amarga lluita del Noi del Sucre'

query_builder   23 octubre 2023 19:00

settings_input_antenna Convocatòria

Preestrena de la producció associada 'L'amarga lluita del Noi del Sucre'

Dilluns 23 d’octubre, a les 19 hores, la Filmoteca acollirà la presentació de ‘L’amarga lluita del Noi del Sucre’, una producció de 3Cat, impulsada pel Govern de la Generalitat i produïda per Abacus

El documental, que s’estrenarà a l’espai de TV3 ‘Nits sense ficció’, el dimarts 28 de novembre, analitza l’ideari revolucionari i la complexa personalitat de Salvador Seguí, una figura encara poc coneguda que va lluitar fins a la mort per defensar els drets de les persones treballadores

Divendres, 20 d’octubre de 2023.— El proper dilluns, a les 19 hores, la Filmoteca de Catalunya acollirà la presentació de “L’amarga lluita del Noi del Sucre”, una producció que recupera la poc coneguda figura de Salvador Seguí, el “Noi del Sucre”, un dels líders més destacats del moviment anarcosindicalista de Catalunya a principis del segle XX.

El documental, impulsat pel Govern, per mitjà del Departament d’Empresa i Treball, amb motiu de la commemoració del centenari de l’assassinat de Salvador Seguí, és una producció de 3Cat a partir d’una recerca de la revista Sàpiens.

L’acte comptarà amb la participació del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent i Ramió; el cap del Departament de Documentals de 3Cat, David Bassa Cabanas;la directora de la revista Sàpiens, Clàudia Pujol Devesa, iel director del documental, Raúl Cuevas Mambrilla. Conduirà l’acte Montse Armengou Martín, directora de l’espai “Nits sense ficció”, on s’estrenarà el documental el 28 de novembre a les 22.05 hores. 

“L’amarga lluita del Noi del Sucre”, dirigit per Raúl Cuevas, explica la vida de Seguí a través d’historiadors experts en el moviment obrer, de materials d’arxiu i amb recreacions de diversos moments de la vida de l’anarcosindicalista, encarnat per l’actor Ivan Morales. També connecta el context històric de Salvador Seguí amb l’actualitat a través del testimoni de diverses persones que avui viuen en situacions de precarietat laboral.

Seguí va ser el líder sindical que va assolir la jornada laboral de 8 hores. La seva lluita va aconseguir canviar moltes coses en l’àmbit laboral, però també li va generar molts enemics, i això li va costar la vida. El “Noi del Sucre” va ser assassinat el 10 de març del 1923 a Barcelona.

El documental és un retrat d’aquesta figura de l’anarcosindicalisme, de tot el que va aconseguir i del context d’una Barcelona i una Catalunya marcades per les lluites a trets entre sindicats i patronal.

19:00|El conseller Torrent participa en la preestrena de 'L'amarga lluita del Noi del Sucre'. Filmoteca de Catalunya (Plaça de Salvador Seguí, 1 - Barcelona)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, participarà en la presentació de "L'amarga lluita del Noi del Sucre", documental que recupera la figura de Salvador Seguí, el "Noi del Sucre", un dels líders més destacats del moviment anarcosindicalista de Catalunya a principis del segle XX. La directora general de Difusió, Eva Pomares, també hi assistirà.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia