Sala de premsa

Torrent inaugurarà demà el 'NewSpace Economy Congress 2023' a la Llotja de Mar

query_builder   22 novembre 2023 11:30

settings_input_antenna Convocatòria

Torrent inaugurarà demà el 'NewSpace Economy Congress 2023' a la Llotja de Mar

  1. El dimecres, 22 de novembre, a les 11:30h, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, participarà en la sessió inaugural de la 2a edició del congrés internacional dedicat a la nova economia de l’espai, que se celebra a Barcelona

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, participarà demà dimecres, 22 de novembre, en la sessió inaugural del NewSpace Economy Congress 2023, la 2a edició del congrés internacional dedicat a la nova economia de l’espai organitzat per la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball, i la Cambra de Comerç de Barcelona. A l’acte inaugural, que tindrà lloc a les 11:30h a la Llotja de Mar (Barcelona), també hi participaran Josep Santacreu, president de la Cambra, i Mark Antonissen, assessor digital, d’indústria, espai i defensa a VLAIO, l’Agència d’Innovació i Emprenedoria de Flandes; i hi assistirà la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus.

El congrés, que se celebra els dies 22 i 23 de novembre, convertirà la Llotja de Mar en el centre d’atenció internacional de la nova economia espacial, amb sessions de debat i networking on es donaran a conèixer les darreres innovacions, les estratègies per comercialitzar tecnologies i les oportunitats d’inversió en aquest àmbit, així com les nombroses aplicacions i beneficis que les dades espacials poden proporcionar a d’altres sectors. Enguany, el NewSpace Economy Congress presenta la seva edició més internacional amb la participació de Flandes com a regió convidada. Així mateix, comptarà amb la participació de destacats ponents d’empreses, institucions, universitats i centres de recerca, amb l’objectiu de posicionar Barcelona com a pol de coneixement en l’àmbit de la NewSpace.

Entre els ponents nacionals i internacionals que hi participaran destaquen Pedro Duque, astronauta, exministre de Ciència i Innovació i actualment inversor del sector espacial; John Abel, director tècnic a l’Oficina del CTO a Google Cloud; Géraldine Naja, directora de comercialització, indústria i competitivitat de l’Agència Espacial Europea (ESA); i Zina Cinker, impulsora del PuzzleX, el congrés internacional dedicat a les tecnologies de frontera i les deep-tech.

El congrés està liderat per la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç Barcelona i té el suport de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Fundació Kimbcn.

11:30|El conseller Torrent inaugura el 'NewSpace Economy Congress 2023' a la Llotja de Mar. La Llotja de Mar ( pg. d'Isabel, II, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, participarà en la sessió inaugural del NewSpace Economy Congress 2023, la 2a edició del congrés internacional dedicat a la nova economia de l'espai organitzat per la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia