Sala de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l'Alt Pirineu

query_builder   11 juliol 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l'Alt Pirineu

· El proper dilluns s'entregaran dos terminals de la xarxa RESCAT a cadascun dels 40 municipis de l'Alt Pirineu i Aran que no tenen policia local perquè es puguin comunicar amb els cossos d'emergència en cas de necessitat
El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà, el proper dilluns 14 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), a 40 municipis de l’Alt Pirineu i Aran que no disposin de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
 
En aquest sentit, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir a l’entrega d’aquests terminals, es farà una reunió en la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització.
 
La reunió per als municipis de l’Alta Ribagorça (3 municipis), el Pallars Jussà (13) i el Pallars Sobirà (15) es farà el proper dilluns, 14 de juliol, a les 16.00 hores a Talarn, a la seu de la delegació territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran (Ctra. C-13, km 90,2). I, pel que fa als municipis de la Val d’Aran (9 municipis), la reunió serà a les 20.00 hores del mateix dilluns, a la seu del Conselh Generau d’Aran a Vielha (Psg. Dera Libertat, número 16).
 
L’atenció als mitjans de comunicació es farà 15 minuts abans de les reunions corresponents.
 
En aquestes reunions assistiran el director dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de l’Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, així com un representant de Protecció Civil. A més, a la reunió de Talarn, hi assistirà també el delegat territorial del govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit.
 
Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, etc. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.

15:45|.Ctra. C-13, km 90,2|Talarn (Pallars Jussà)

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l’Alt Pirineu i Aran