Sala de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l'Alt Camp i Conca de Barberà

query_builder   15 juliol 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l'Alt Camp i Conca de Barberà

Demà dimecres, a la Casa de Cultura de Valls
El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà, demà dimecres dia 16 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), a 41 municipis de l’Alt Camp i Conca de Barberà que no disposin de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
 
Així, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir a l’entrega d’aquests terminals, es farà una reunió en la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització.
 
La reunió per als municipis de l’Alt Camp (22 municipis) i la Conca de Barberà (19) es farà demà dimecres, 16 de juliol, a les 17.00 hores a la sala d’actes de la Casa de la Cultura de Valls (Passeig Caputxins número 18). L’atenció als mitjans de comunicació es farà 15 minuts abans de la reunió.
 
En aquesta reunió hi assistiran la directora dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortensia Grau, així com un representant de Protecció Civil, entre d’altres autoritats.
 
Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals, etc. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.
 
 
 
TEMA: Cessió Xarxa RESCAT als Ajuntaments de l’Alt Camp i Conca de Barberà
DIA: dimecres, 16 de juliol de 2008
HORA: 16.45 hores
LLOC: Valls (Sala d’actes de la Casa de la Cultura. Passeig Caputxins, 18)

16:45|.Passeig Caputxins, 18|Valls (Alt Camp)

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de l’Alt Camp i Conca de Barberà