Sala de premsa

El president Montilla presidirà, dilluns vinent, la presentació de la Secretaria per a la Unió Europea de l'informe semestral de la presidència francesa de la UE

query_builder   18 juliol 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president Montilla presidirà, dilluns vinent, la presentació de la Secretaria per a la Unió Europea de l'informe semestral de la presidència francesa de la UE

L'eurodiputat Alain Lamassoure pronunciarà una conferència sobre els reptes de la presidència francesa
El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà dilluns vinent, 21 de juliol, la presentació que farà la Secretaria per a la Unió Europea de l’informe semestral de la presidència francesa del Consell de la UE. Durant l’acte, que tindrà lloc a les 12.30 hores, al Palau de la Generalitat, el responsable de l’informe El ciutadà europeu i l’aplicació del dret comunitari,encarregat pel president de la República francesa, Nicolas Sarkozy, i membre del Parlament Europeu, Alain Lamassoure, pronunciarà la conferència “Els reptes de la presidència francesa del Consell de la Unió Europea”.
 
El cap de l’Executiu parlarà de la participació de Catalunya en el marc de la Unió Europea i repassarà els resultats de la cimera del “Procés de Barcelona: Unió per la Mediterrània” celebrada a París el passat diumenge, 13 de juliol. També hi intervindrà la secretària per a la Unió Europea i delegada del Govern davant la UE, Anna Terrón.
 
L’edició de l’informe semestral va iniciar-se amb la presidència de Finlàndia del juliol al desembre de 1999. Aquesta publicació ofereix una anàlisi aprofundida de la Presidència de torn al Consell de la UE, vista des dels diferents àmbits de debat i la seva implicació per a Catalunya. La periodicitat de l’informe és la mateixa que la de la Presidència.
 
El conferenciant, Alain Lamassoure, és membre de la Comissió de Pressupostos i de la Delegació per a les Relacions amb la Índia del Parlament Europeu, i va ser ministre delegat per Assumptes Europeus (1993-1995) i portaveu del Govern francès (1995-1997).
 
 

12:30|.Palau de la Generalitat (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà la presentació que farà la Secretaria per a la Unió Europea de l’informe semestral de la presidència francesa del Consell de la UE. A l’acte també hi intervindran la secretària per a la Unió Europea i delegada del Govern davant la UE, Anna Terrón, i l’eurodiputat Alain Lamassoure, que pronunciarà una conferència sobre els reptes de la presidència francesa del Consell de la UE.