Sala de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de Lleida

query_builder   22 juliol 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de Lleida

Dimecres 23 de juliol, a les comarques de Lleida
El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà demà, dia 23 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya, (RESCAT), a 140 municipis de 6 comarques de Lleida que no disposen de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
 
En aquest sentit, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o l’alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir al lliurament d’aquests terminals, es faran dues reunions en les quals se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització.
 
La primera reunió, per als municipis del Segrià (35), les Garrigues (23) i el Pla d’Urgell (15) es farà demà dimecres dia 23 de juliol a partir de les 17.00 hores a l’Auditori de l’edifici del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida, al campus del Cappont (c/ Jaume II, 67). La segona reunió, en el mateix lloc, es farà a partir de les 19.00 hores per als municipis de la Noguera (un total de 29), la Segarra (20) i l’Urgell (18). L’atenció als mitjans de comunicació es farà 15 minuts abans de la primera reunió.
 
A la reunió de Lleida hi assistirà el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, el director dels serveis territorials del departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Lleida, Pere Blasco, i la directora de la xarxa RESCAT, Clara Arrebola.
 
Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals, entre d’altres. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.
 

16:45|.Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (c. Jaume II, 67)|Lleida (Segrià)

El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, oferirà la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT) a 140 municipis de 6 comarques de Lleida que no disposen de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.  La primera reunió, per als municipis del Segrià (35), les Garrigues (23) i el Pla d’Urgell (15) es farà a les 17.00 hores, i la segona reunió es farà a partir de les 19.00 hores per als municipis de la Noguera (un total de 29), la Segarra (20) i l’Urgell (18). L’atenció als mitjans de comunicació es farà 15 minuts abans de la primera reunió.