Sala de premsa

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de Barcelona

query_builder   24 juliol 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Interior ofereix la xarxa RESCAT als municipis de Barcelona

El secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, assistirà demà al lliurament de les terminals
 
 
El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació oferirà demà, dia 25 de juliol, la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), a 54 municipis de 6 comarques de Barcelona que no disposen de Policia Local pròpia, amb l’objectiu de multiplicar les possibilitats de coordinació i intercanvi d’informació en la gestió de les d’emergències.
 
En aquest sentit, el departament cedirà sense cap cost dos terminals de la xarxa RESCAT per ser utilitzats per l’alcalde o l’alcaldessa i la persona que es designi davant de qualsevol emergència. Així, els ajuntaments podran connectar-se en cas de necessitat amb el sistema de Protecció Civil a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
Per tal de procedir al lliurament d’aquests terminals, es farà una reunió durant la qual se signarà el conveni i s’informarà dels aspectes tècnics relatius al seu ús, així com el protocol que cal seguir per a la seva utilització. A la reunió hi assistiran representants de 54 municipis de les comarques de l’Alt Penedès (23), el Baix Llobregat (3), el Garraf (2), el Maresme (2), el Vallès Occidental (4) i el Vallès Oriental. L’acte tindrà lloc demà divendres, 25 de juliol, a les 12.00 hores,  a la seu del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. L’atenció als mitjans de comunicació es farà a les 11.45 hores.
 
A la reunió hi assistirà el secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada; el director dels serveis territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Barcelona, Àngel Merino, i la directora de la xarxa RESCAT, Clara Arrebola.
 
Paulatinament, al llarg d’aquest estiu, el Departament d’Interior anirà cedint aquests terminals de comunicacions a la resta de municipis de Catalunya que no disposin de policia local.
 
La xarxa RESCAT és propietat de la Generalitat i compta amb cobertura a tot el territori català, amb 200 estacions base i el 95% de territori cobert. Amb tot, es preveu que s’incrementi en els propers anys a 100 estacions més.
 
Actualment té més de 14.000 terminals distribuïdes que integren en la mateixa xarxa de comunicacions els efectius dels Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona, Servei d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals, entre d’altres. L’estimació és arribar a 30.000 terminals en 3 anys.
 
 
 
 
 
 

11:45|.Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació (C. Diputació, 355)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, presidirà l'acte de cessió de la Xarxa RESCAT als ajuntaments de les comarques de Barcelona.