Sala de premsa

Una exposició recupera la memòria de l'exili pallarès de 1938 amb el suport de la Generalitat

query_builder   21 agost 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Una exposició recupera la memòria de l'exili pallarès de 1938 amb el suport de la Generalitat

La mostra es podrà visitar el 24 i 25 d'agost a Alòs d'Isil i del 26 d'agost al 28 de setembre a Esterri d'Àneu
L’exposició “L’exili pallarès de 1938” arriba el pròxim 24 d’agost a la població d’Alòs d’Isil (Pallars Sobirà), un dels pobles del Pirineu que va patir l’exili a partir de 1938, i del 26 d’agost al 28 de setembre es podrà visitar a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà). La mostra, produïda amb el suport de la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat, recupera la història dels darrers protagonistes de l’exili de 1938 al Pallars. La inauguració comptarà amb la participació de l’alcalde de l’Alt Àneu, Josep Costansa; del responsable d’Espais de Memòria de la Generalitat, Jordi Guixé; d’Ignasi Ros, comissari de l'exposició i responsable de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu; de l’estudiós de l’exili Progreso Marín i d’alguns exiliats veïns de la zona.
 
“L’exili pallarès de 1938” presenta una panoràmica general de l’exili al Pallars amb la reconstrucció de les rutes i les incidències de l’exili; els dispositius d’acollida a França; les dates, els motius, els noms i les destinacions de centenars d’exiliats pallaresos, i la vida en els centres d’internament francesos entre 1938 i 1939. L’exposició fa especial atenció a l’èxode del poble d’Alòs, que entre abril i maig de 1938 va perdre més de la meitat dels seus habitants.
 
La Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat (Dep. Interior, Relacions Institucionals i Participació) és la unitat responsable de l’execució de les polítiques públiques de memòria històrica que du a terme el Govern de Catalunya. Aplega totes les competències i unitats relacionades amb la restitució de la memòria democràtica i ha impulsat la creació del Memorial Democràtic.
 
 

11:15|.C/ÚNIC S/N| (Pallars Sobirà)

Una exposició recupera la memòria de l’exili pallarès de 1938 amb el suport de la Generalitat