Sala de premsa

Inauguració del nou centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre a Vilalba dels Arcs

query_builder   8 agost 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Inauguració del nou centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre a Vilalba dels Arcs

Dissabte, 9 d'agost, a les 18h a Villalba dels Arcs (Terra Alta)
 
La directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, i l’alcalde de Vilalba dels Arcs, Xavier Marzo, inauguraran demà dissabte (18h), el nou centre d’interpretació de la Batalla de l’Ebre a Vilalba dels Arcs (Terra Alta). Sota el nom de “Soldats a les trinxeres”, el centre mostra les situacions i emocions viscudes pels soldats al camp de batalla i en la seva vida diària. Després, MªJesús Bono farà el pregó de les festes.
 
L’exposició es divideix en dos grans àmbits:
 
Ser soldat: explica el dia a dia de la batalla, dels combats, de la construcció de trixeres i la xarxa que van crear. Es divideix en diferents àmbits: vigilar, atacar, defensar..etc les ocupacions principals dels combatents al llarg dels 115 dies d ela Batalla de l’Ebre.
 
Ser persona: relata la vida quotidiana, la neteja persona, menjar, dormir..sempre sota la incertesa de continuar viu o no.
 
L’objectiu del centre, que ha comptat amb el finançament de la Generalitat a través del Consorci Memorial Batalla de l’Ebre (COMEBE), és transmetre al visitant el dia a dia dels soldats que van lluitar en l’enfrontament militar més dur de la Guerra Civil. El centre es podrà visitar de dimarts a dissabte de 18h a 20h i els diumenges d’11h a 13h.
 
Espais de la Batalla de l’Ebre
Els Espais de la Batalla de l’Ebre inclouen un seguit de rutes per espais històrics i  centres d’interpretació, com ara el nou centre “Hospitals de Sang” de Batea, el centre “115 dies” o el que s’inaugura demà a Vilalba, distribuïts pels principals escenaris dels combats de la batalla més dura i sagnant de la guerra civil, a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre.
 
La inauguració del centre coincideix amb el 70è aniversari de la Batalla de l’Ebre, la més decisiva de la guerra. Per a aquesta commemoració, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació ha destinat més d’ 1M€ a les Terres de l’Ebre durant 2007 i 2008 per a projectes de recuperació del patrimoni memorial i la memòria democràtica. En concret, des de 2007, el DIREP ha invertit en el consorci del COMEBE o en els ajuntaments que en formen part més d’1 M €.

18:00|.(c. Rossinyol, 8) |Vilalba dels Arcs (La Terra Alta)

La directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, M. Jesús Bono, i l’alcalde de Vilalba dels Arcs, Xavier Marzo, inauguraran el nou centre d’interpretació de la Batalla de l’Ebre a Vilalba dels Arcs.