Sala de premsa

El conseller Llena participa, demà, a Lleida, en la inauguració de la 54a Fira de Sant Miquel i el 23è Saló Eurofruit

query_builder   24 setembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Llena participa, demà, a Lleida, en la inauguració de la 54a Fira de Sant Miquel i el 23è Saló Eurofruit

Rosa Cubel presidirà la inauguració del I Simposi Internacional de Producció Integrada a Catalunya LleidaFRUIT'08, que clourà Antoni Diaz
El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyarà demà, 25 de setembre, a les 19:00 hores, al President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, en la inauguració de la 54a Fira de Sant Miquel i el 23è Saló Eurofruit, a Lleida.
D'altra banda, la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, presidirà, a les 09:00 hores, la inauguració del I Simposi de Producció Integrada LleidaFRUIT'08 que porta com a lema "Protecció, qualitat i sostenibilitat. La producció del segle XXI". Aquest simposi està organitzat pel DAR, el Consell Català de la Producció Integrada (CCPI) i Fira de Lleida. La cloenda anirà a càrrec del director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Diaz, a partir de les 17:00 hores.
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
I Simposi Internacional de Producció Integrada a Catalunya LleidaFRUIT'08
DIA:
Dijous, 25 de setembre de 2008
HORA:
09:00 hores: Inauguració.
17:00 hores: Cloenda.
LLOC:
Palau de Vidre, 1a planta
Fira de Lleida

Dins els actes dels alts càrrecs del Departament, també cal destacar que la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, presidirà la cloenda de la Jornada tècnica "Seguretat en l'ús dels tractors i la maquinària agrícola", a partir de les 14:00 hores, a la Sala Lleida.
Estand institucional del DAR
El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) participa en l'edició d'enguany de la fira de Sant Miquel, que tindrà lloc a Lleida, del 25 al 29 de setembre, amb nombrosos actes, jornades, activitats, i un estand institucional, organitzat per l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes (PRODECA), del DAR.
En aquest estand es donarà a conèixer les línies d'actuació del Departament i, concretament, s'informarà sobre l'oferta formativa de les Escoles de Capacitació Agrària (ECA) d'Alfarràs, les Borges Blanques, Tàrrega i Vallfogona de Balaguer, els regadius, el Consell Català de la Producció Integrada, el Consell Català de la Producció Ecològica, i la DOP Pera de Lleida.
D'altra banda, enguany hi destaca una cuina elevada des de la qual s'oferirà diverses exhibicions i degustacions de cuina de qualitat, d'acord amb el programa que es detalla a continuació:
Divendres, 26 de setembre:
12:00 h. Degustació de "Cuina de la Fruita", i "Exhibició d'escultura en fruita".
18:00 h. Presentació de "Rutes Enoturístiques i Gastronòmiques al Pla de Lleida", a càrrec de "Enosegre".
Dissabte, 27 de setembre:
12:00 h. Presentació de la marca "Q" de Qualitat "El nostre corder", promocionada per la Federació de Criadors d'Oví i Cabrum de Catalunya. Tast de corder a l'espai de degustació de la fira.
18:00 h. Tast de "Vedella Bruneta", a càrrec de la IGP Vedella dels Pirineus, a l'espai de degustació de la fira.
Diumenge, 28 de setembre:
12:00 h. Degustació de conill, promocionada per la Federació d'Associació de Cunicultors de Catalunya (FACC), i l'Associació d'Escorxadors de Conills de Catalunya (ASSOCAT).
18:00 h. Degustació de "Rebosteria del Torró", amb el suport de la IGP Torró d'Agramunt.
Dilluns, 29 de setembre:
12:00 h. Degustació de Cuina del Porcí.
18:00 h. Tast guiat d'olis, a càrrec de tècnics del Panell de Tast d'Oli Verge Catalunya.
24 de setembre de 2008

19:00|.Palau de Vidre Fira de Lleida|Lleida (El Segrià)

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanya al President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, en la inauguració de la 54a Fira de Sant Miquel i el 23è Saló Eurofruit, a Lleida.