Sala de premsa

Tarragona acull una exposició per promoure l'acolliment d'infants

query_builder   26 setembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Tarragona acull una exposició per promoure l'acolliment d'infants

La secretària d'Infància i Adolescència, Imma Pérez, inaugurarà dissabte a la Rambla Nova la mostra "Acolliment: un infant, un temps, una família"
La secretària d’Infància i Adolescència del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Imma Pérez, inaugurarà aquest dissabte a Tarragona l’exposició “Acolliment: un infant, un temps, una família”, que promou l’acolliment d’infants tutelats pel Departament. Acompanyaran a la secretària d’Infància i Adolescència, la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), Sílvia Casellas, el director territorial d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Tous i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Teresa Victòria Pelegrín.
 
“Acolliment: un infant, un temps, una família” és una exposició interactiva formada per cinc espais en forma d’iglús. A través de jocs, colors, imatges virtuals, etc. es mostren quins són els drets dels infants, què és l’acolliment, quins tipus hi ha i com pot ser una família d’acollida. L’objectiu és informar i sensibilitzar al públic sobre l’acolliment i, sobretot, animar noves famílies a acollir.
A Catalunya hi ha nens i nenes de 0 a 18 anys, tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, que necessiten una família que els aculli i els ofereixi espai, temps i afecte. Aquestes famílies d’acollida es converteixen en el seu referent durant un cert temps, mentre les famílies d’origen dels infants resolen els seus problemes. Actualment, a Catalunya hi ha 654 infants tutelats que s’estan en una família d’acollida. A Tarragona, aquesta xifra era de 60 al mes de juliol.
La campanya està dissenyada perquè els infants i les famílies, amb fills o sense, que la visitin  passin una estona d’esbarjo però alhora s’informin sobre l’acolliment i prenguin consciència de la necessitat de noves famílies acollidores.
L’exposició “Acolliment: un infant, un temps, una família” romandrà oberta fins el 5 d’octubre. L’horari de visita és de 10 del matí a 8 de la tarda. Tarragona és la segona ciutat, després de Barcelona, on es presenta l’exposició. Posteriorment, la mostra es traslladarà a Girona i Lleida.  

11:00|.Rambla Nova (tocant al Balcó del Mediterrani)|Tarragona (El Tarragonès)

La secretària d’Infància i Adolescència, Imma Pérez, inaugurarà l’exposició “Acolliment: un infant, un temps, una família”, que promou l’acolliment d’infants tutelats. Acompanyaran a la secretària d’Infància i Adolescència, la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), Sílvia Casellas, el director territorial d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Tous i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Teresa Victòria Pelegrín.