Sala de premsa

La consellera de Treball, Mar Serna, clourà la jornada d'estudi sobre les accions prioritàries per a l'eliminació de les desigualtats retributives entre dones i homes

query_builder   15 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de Treball, Mar Serna, clourà la jornada d'estudi sobre les accions prioritàries per a l'eliminació de les desigualtats retributives entre dones i homes

Aquest acte, organitzat pel Consell de Relacions Laborals de Catalunya, és obert als mitjans de comunicació
Demà, DIVENDRES 16 DE GENER a les 13.00 hores, la consellera de Treball, Mar Serna, clourà la jornada d’estudi sobre les accions prioritàries per a l’eliminació de les desigualtats retributives entre dones i homes que organitza el Consell de Relacions Laborals de Catalunya. L’acte, que tindrà lloc al CaixaForum (Avinguda Marques de Comillas, 6 - 8), és obert als mitjans de comunicació.
 
La finalitat d’aquesta jornada és essencialment la de fixar les actuacions prioritàries en l’àmbit laboral per tal d’eliminar les desigualtats retributives entre les dones i els homes. Segons les darreres dades de l’Enquesta de l’Estructura Salarial publicades per l’INE del 2006, la bretxa salarial entre homes i dones és del 26,3%. A Catalunya els homes guanyen 24.287 euros de mitjana anual mentre que les dones guanyen 17.178 euros. Cal destacar que entre l’any 2002 i l’any 2006 la bretxa salarial s’ha reduït en 3,7 punts.
 
La jornada començarà a les 09.00 hores amb la inauguració a càrrec de la directora general d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball del Departament de Treball, Sara Berbel, i la secretària general del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, Raquel Serrano.
 
Posteriorment, a les 09.30 hores, tindrà lloc la primera taula rodona on intervindran la professora de Sociologia i directora del Màster de gènere i polítiques d’igualtat de la Universitat de la Corunya, Rosa Cobo; la professora de l’Escola de Relacions Industrials de la Universitat de Montreal, Marie-Thérèse Chicha; la cap de recerca d’Estudis sobre gènere i diversitat de la Unitat de management i gestió de recursos humans de la Universitat de Lieja, Anne-Marie Dieu; la catedràtica de la Universitat de París X – Nanterre i Codirectora del Centre d’Estudis Jurídics Europeus i Comparats, Sophie Robin – Olivier; i el professor de dret Laboral Europeu i Internacional de la Universitat de Luxemburg, Achim Seifert.
 
La segona taula rodona començarà a les 12.00 hores i es debatrà sobre el paper de la negociació col·lectiva en l’eliminació de les desigualtats retributives entre dones i homes. En aquesta segona taula hi participaran el director de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment del Treball, Javier Ibars; el director de Relacions Laborals de Pimec, Josep Hallado; el secretari d’Acció Sindical i Política Sectorial de CCOO, Simón Rosado; i la secretària de Política Sindical de la UGT, Pepa Sánchez.

13:00|.CaixaForum (av. Marques de Comillas, 6 - 8)|Barcelona (El Barcelonès)

La consellera de Treball, Mar Serna, clourà la jornada d’estudi sobre les accions prioritàries per a l’eliminació de les desigualtats retributives entre dones i homes.