Sala de premsa

El president rebrà demà els onze candidats a formar el primer Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya

query_builder   16 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president rebrà demà els onze candidats a formar el primer Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya

El Ple del Parlament votarà la setmana que ve la llista proposada pel president
El president de la Generalitat, José Montilla, rebrà demà, dissabte, els onze professionals del món de la cultura que ell mateix ha proposat per formar el primer plenari del Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya.
 
Els onze membres, tots ells professionals d’experiència i de prestigi reconegut en l’àmbit cultural i artístic, han de ser nomenats pel Ple del Parlament, que la propera setmana sotmetrà a votació la proposta del president Montilla.
 
La trobada de demà és el primer contacte conjunt del president amb els futurs membres del Consell, que haurà d’assessorar el Govern en política cultural i a l’hora d’organitzar les polítiques de suport i promoció de la creació artística. També hi assistirà el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manel Tresserras.
 
El president, el conseller i els membres del Consell es reuniran al saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat a les 12 del migdia. La reunió serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l’inici.
 
El passat 19 de desembre, el president va traslladar al Parlament la seva proposta per a la composició del plenari del Consell de la Cultura i de les Arts. Un cop la cambra ratifiqui la llista, correspondrà al cap del Govern nomenar-ne el president, tal com fixa la Llei, després d’escoltar la opinió dels membres del Consell.
 
Les persones proposades pel president són: el filòsof i crític d’art Xavier Antich, l’arquitecte i activista del disseny Juli Capella, l’escriptor i crític Jordi Coca, d’humanista i traductor Manel Forcano, la galerista Chantal Grande, l’advocat Francesc Guardans i Cambó, l’actriu i directora Sílvia Munt, la gestora cultural i d’art emergent Marta Oliveras i Tortosa, la crítica d’art Pilar Parcerisas, la realitzadora Rosa Vergés i l’intel·lectual Xavier Bru de Sala.  
  
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya, organisme pioner al sud d’Europa, es crea com un ens de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia, que té per objecte assessorar el Govern i organitzar la política de suport i promoció de la creació artística i cultural. El Consell ha d’integrar la cultura, la ciència, la tecnologia i les humanitats des d’una perspectiva de transversalitat, interdisciplinarietat i diversitat.

12:00|.Palau de la Generalitat (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, rebrà els onze professionals del món de la cultura que ell mateix ha proposat per formar el primer plenari del Consell de la Cultura i de les Arts de Catalunya. També hi assistirà el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manel Tresserras.