Sala de premsa

Joan Boada inaugura l'exposició sobre el 25è aniversari dels Mossos d'Esquadra a Lleida

query_builder   22 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Joan Boada inaugura l'exposició sobre el 25è aniversari dels Mossos d'Esquadra a Lleida

Demà divendres, a les 18:00 hores, a la Plaça Sant Joan de Lleida
 
  • Es tracta d’una exposició itinerant que va començar a Barcelona i recorrerà les principals ciutats catalanes
 
  • La mostra es podrà visitar del 23 de gener a l’1 de febrer de 10 a 20 hores a la Plaça Sant Joan de Lleida
 
  • Fins ara, i durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona i Valls l'exposició ha tingut una acollida de més de 17.700 visitants
 
 
El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, acompanyat de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, inaugurarà demà divendres, 23 de gener, a les 18:00 hores, l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra.
 
L’exposició, que va començar a Barcelona i ja ha visitat Reus, Tortosa, Tarragona i Valls, itinerarà per les principals ciutats catalanes fins a l’abril del 2009.
 
La mostra explica els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i exposa també els reptes de futur del Cos.
 
Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais:
 
  1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
  2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
  3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.
 
L’exposició, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.
 
Fins ara, durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona i Valls l'exposició ha tingut una acollida de més de 17.700 visitants.
 
A la inauguració també hi assistiran el subdelegat del govern a Lleida, Jose Ángel Flores, el delegat del govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Lleida, Pere Blasco, el cap de la Regió Policial de Ponent dels Mossos d’Esquadra, l’intendent Francesc Xavier Monclús, i l’intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz.
 
 
 

18:00|.Plaça Sant Joan|Lleida (El Segrià)

El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, inaugurarà l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra. A l'acte també assistirà el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo.