Sala de premsa

Acció Social i Ciutadania promou la formació en acollida per a persones nouvingudes a Vila-seca

query_builder   26 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Acció Social i Ciutadania promou la formació en acollida per a persones nouvingudes a Vila-seca

Un total de 31 alumnes de diferents nacionalitats reben avui el diploma que acredita l'aprofitament dels cursos
La Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania ha promogut a Vila-seca uns cursos de formació adreçats a persones nouvingudes que s’emmarquen en el programa d'acollida que desenvolupa l'Ajuntament. Aquesta tarda es farà la cloenda dels cursos que es van celebrar de setembre a desembre de l'any passat. 
Es tracta d’un seguit d’activitats per conèixer el territori i la societat d’acollida que s’inicien amb l’empadronament. A partir d'aquest moment, la persona nouvinguda pot accedir a l'oferta formativa que ofereix l'Administració municipal.
En primer lloc, podenacollir-se a un curs de català de 20 hores de formació bàsica o bé un curs més avançat de 45 hores que gestiona el Consorci per la Normalització Lingüística. En segon lloc, se celebren cursos de coneixement de l'entorn i tallers d'habilitats laborals i socials. A més, el programa també inclou un itinerari de visites per conèixer el municipi; a través de l'activitat “Anem a donar un tomb pel poble”, es porten a la pràctica alguns dels continguts teòrics dels cursos previs. 
En total, han participat en alguna de les diferents activitats d'acollida de Vila-seca 31 alumnes de nacionalitats molt diverses, com la marroquina, la pakistanesa, la colombiana, la senegalesa, la congolenya, la moldava, la russa, la xinesa i la romanesa. La Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania ha subvencionat aquest projecte amb més de 17.000 euros. 
L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; el director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania, Jordi Tous; i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Eudald Roca, presidiran avui el lliurament de diplomes als alumnes que han participat en els cursos.
 
 

19:15|.Centre de formació i ocupació Antic Hospital 1794 - c/HOspital 1|Vila-seca (El Tarragonès)

El director dels serveis torritorials de Tarragona del departament d'Acció Social, Jordi Tous, presideix l'acte de lliurament de diplomes a les persones nouvingudes que han participat en els cursos d'acollida