Sala de premsa

Les comunitats autònomes amb competències en justícia analitzen a Barcelona la justícia gratuïta, la nova Oficina Judicial i l'aplicació de les noves tecnologies

query_builder   29 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Les comunitats autònomes amb competències en justícia analitzen a Barcelona la justícia gratuïta, la nova Oficina Judicial i l'aplicació de les noves tecnologies

La Comissió de coordinació de les Comunitats Autònomes amb competències en matèria de l'Administració de Justícia tractarà qüestions com la implantació de l'oficina judicial i posarà en comú aspectes relacionats amb l'ús de les eines informàtiques
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, assistirà demà a la recepció i benvinguda de les delegacions i a la presentació de la reunió
El Departament de Justícia és l'amfitrió de la trobada de comunitats autònomes amb competències en matèria de justícia, que tindrà lloc demà dijous 29 i el divendres 30 de gener. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, assistirà, demà a la recepció i benvinguda de les delegacions i a la presentació de la reunió. La darrera edició de la Comissió de coordinació de les Comunitats Autònomes amb competències en matèria de l'Administració de Justícia va tenir lloc el març de 2007 a Santiago de Compostel·la.
En el marc d'aquesta comissió, a la que assistiran representants de les Comunitats Autònomes d'Astúries, Aragó, País Basc, Canàries, Galicia, Navarra, València, Madrid, Cantabria i Catalunya, se celebraran dues reunions tècniques: una sobre la justícia gratuïta i una altra sobre l'oficina judicial i les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació).
Pel que fa a la justícia gratuïta, s'explicarà la tasca que realitza el Grup de Treball sobre Assistència Jurídica Gratuïta, per part del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, del Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya i del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, i així mateix es presentarà el Decret 269/2008, de 6 de novembre, sobre el Reglament d'assistència jurídica gratuïta de Galicia 2008. També es parlarà sobre la racionalització de la despesa en matèria de justícia gratuïta, la qualitat del servei d'assistència jurídica gratuïta (control i satisfacció dels usuaris), les condicions en què els ciutadans poden accedir-hi i els requisits per a la prestació del servei per part dels professionals (formació).
Pel que fa a l'oficina judicial i a les TIC, es tractarà els temps en l'implantació de la nova Oficina Judicial, els serveis comuns i la separació de les fases declarativa i executiva. També es posaran en comú aspectes com l'ús de les eines informàtiques; les dades: la qualitat i la unificació; els models tecnològics per a la interoperabilitat (definició del nivell de relació entre sistemes), i la incidència d'iniciatives web.
La consellera assistirà a l'inici de la reunió acompanyada del secretari general del Departament de Justícia, Josep Villareal; la secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia, Àngels Vivas; el director general de Recursos de l'Administració de Justícia, Isidor Garcia, i el director general de Modernització de l'Administració de Justícia, Daniel Bartomeus.
Demà, dijous dia 29, els mitjans audiovisuals podran prendre imatges al començament de la trobada.
Divendres, 30 de gener, tindrà lloc la darrera reunió de la Comissió de Coordinació de les Comunitats Autònomes amb competències en l'Administraciío de Justícia. En aquesta última trobada, a la que assistiran representants de les diferents Comunitats Autònomes, s'exposaran les conclusions de la Comissió. A l'inici d'aquesta reunió també es podran prendre imatges i, en acabar la reunió, es presentaran les conclusions en roda de premsa.

10:00|.Palau de Pedralbes (av. Diagonal, 686)|Barcelona (El Barcelonès)

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, assistirà a l'inici de la Comissió de coordinació de les comunitats autònomes amb competències en l'Administració de Justícia.