Sala de premsa

El president Montilla assistirà demà a l'acte d'imposició del barret cardenalici a l'arquebisbe de Barcelona

query_builder   23 novembre 2007 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president Montilla assistirà demà a l'acte d'imposició del barret cardenalici a l'arquebisbe de Barcelona

El president de la Generalitat, José Montilla, assistirà demà, dissabte dia 24 de novembre, a l'acte d'imposició del barret cardenalici a l'arquebisbe de Barcelona
El president de la Generalitat, José Montilla, assistirà demà, dissabte dia 24 de novembre, a l'acte d'imposició del barret cardenalici a l'arquebisbe de Barcelona, mossèn Lluís Martínez Sistach. També hi assistirà la secretaria d'Afers Religiosos del Govern, Montserrat Coll.

El president viatjarà a Roma demà al matí, on a dos quarts d'onze del migdia assistirà al Consistori Públic que tindrà lloc a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

En aquest acte, el cap de la Santa Seu, el Papa Benet XVI, imposarà el barret cardenalici a 18 nous cardenals, entre ells l'arquebisbe de Barcelona, monsenyor Lluís Martínez Sistach.

Posteriorment, al voltant de les 13.15 hores, el president farà declaracions als mitjans de comunicació que ho desitgin a l'hotel Michelangelo Rome (Via della Stazione di S. Pietro, 14), on estarà allotjat.

Al vespre, el president assistirà a un sopar ofert per la vicepresidenta del Govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, i l'ambaixador d'Espanya davant la Santa Seu, Francisco José Vázquez, a les autoritats i cardenals espanyols assistents als actes del Vaticà (el sopar serà a porta tancada).

Biografia de Lluís Sistach

Lluís Martínez Sistach va néixer a Barcelona el 29 d'abril de 1927 i va ser ordenat prevere el 17 de setembre de 1961.

És arquebisbe de Barcelona des del juny de 2004. Anteriorment, va ser arquebisbe de Tarragona (1997-2004) i de Tortosa (1991-1994). També havia estat vicari general de Barcelona i bisbe auxiliar durant l'arquebisbat del cardenal Narcís Jubany, així com vicari general, amb l'arquebisbe Ricard Maria Carles.

És president de la Conferència Episcopal Tarraconense i membre de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola. L'any 1996 el papa Joan Pau II el va nomenar consultor del Consell Pontifici per als Laics i el 8 de juliol de 2006, Benet XVI el nomenà membre del Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica.

Lluís Martínez Sistach també ha estat membre de diferents Tribunals eclesiàstics i és doctor en Dret Canònic. Ha publicat molts treballs en revistes especialitzades i de divulgació sobre qüestions canòniques i pastorals, relatives especialment al matrimoni, l'organització de l'Església i les relacions entre Església i Estat.

Recordatori

Tema: Visita a Roma
Dia: Demà, dissabte, 24 de novembre

Acte: Imposició del barret cardenalici a l'arquebisbe de Barcelona. Hora: 10.30 hores. A les 13.15, aproximadament, el president atendrà els mitjans de comunicació a l' Hotel Michelangelo Rome (Via della Stazione di S. Pietro, 14) Lloc: Plaça de Sant Pere del Vaticà. Roma

Acte: Sopar a les autoritats i cardenals espanyols assistents als actes del Vaticà. Hora: 20.30 hores. El sopar està tancat a la premsa. Lloc: Roma

10:30|.Plaça de Sant Pere del Vaticà| (Itàlia)

El president de la Generalitat, José Montilla, assistirà a l'acte d'imposició del barret cardenalici a l'arquebisbe de Barcelona, mossèn Lluís Martínez Sistach. També hi assistirà la secretària d'Afers Religiosos del Govern, Montserrat Coll.