Sala de premsa

El Govern de la Generalitat presenta un pla pilot contra la violència masclista a les Terres de l'Ebre

query_builder   11 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Govern de la Generalitat presenta un pla pilot contra la violència masclista a les Terres de l'Ebre

La consellera Capdevila presenta mesures de coordinació per millorar la resposta a les dones que pateixen aquesta greu problemàtica
Canvi d'horari - aquesta convocatòria sustitueix l'anterior - disculpeu les molèsties

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, presentarà dijous la Mesa institucional del Circuit de Terres de l’Ebre per a l’abordatge de la violència masclista. El nou Circuit estableix mesures de coordinació i mecanismes d’actuació per millorar la qualitat de la resposta a les dones que pateixen violència masclista.
 
El Circuit de Terres de l’Ebre per a l’abordatge de la violència masclista suposa el primer desplegament territorial del Protocol marc per a una intervenció coordinada i el seu desenvolupament respon a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada el mes d’abril de 2008. Aquest nou text legal estableix les competències de les diferents administracions de Catalunya en la lluita contra aquesta xacra social, dóna molta importància a les estratègies de prevenció, i estableix les bases d’un veritable treball en xarxa.
 
En l’acte de presentació, on també intervindran la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, se signarà un acord entre tots els departaments de la Generalitat de Catalunya, altres institucions i agents implicats amb l’objectiu que a les Terres de l’Ebre existeixi un veritable treball en xarxa que millori la qualitat de l’atenció a les dones que viuen situacions de violència masclista i, alhora, optimitzi els recursos ja existents.

13:00|.Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre (Palau Abària. C. Montcada, 23)|Tortosa (El Baix Ebre)

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdepvila, presidirà la constitució del circuit de Terres de l'Ebre per a l'abordatge de la violència masclista. A l'acte assistiran la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el delegat del Govern, Lluís Salvadó.