Sala de premsa

Joan Boada inaugura l'exposició sobre el 25è aniversari dels Mossos d'Esquadra a Girona

query_builder   19 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Joan Boada inaugura l'exposició sobre el 25è aniversari dels Mossos d'Esquadra a Girona

Demà divendres, a les 18:30 hores a la plaça de la Constitució de Girona
  • Es tracta d’una exposició itinerant que va començar a Barcelona i recorre les principals ciutats catalanes
 
  • La mostra es podrà visitar del 20 de febrer a l'1 de març de 10 a 20 hores a la plaça de la Constitució
 
  • Fins ara, i durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona, Valls, Lleida i Manresa, l'exposició ha tingut una acollida de més de 28.300 visitants
 
 
El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, acompanyat de l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, inaugurarà, demà divendres, 20 de febrer, a les 18:30 hores, l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra.
 
L’exposició, que va començar a Barcelona i ja ha visitat Reus, Tortosa, Tarragona, Valls, Lleida i Manresa, es traslladarà després a la seu d'Urgell.
 
La mostra explica els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i exposa també els reptes de futur del Cos.
 
Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais:
 
  1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
  2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
  3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.
 
L’exposició, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.
 
Fins ara, durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona, Valls, Lleida i Manresa, l'exposició ha tingut una acollida de més de 28.300 visitants.
 
A la inauguració també hi assistiran el subdelegat del Govern de l’Estat a Girona, Francesc Francisco Busquets, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Jordi Martinoy, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Girona, Marc Vidal, i el cap de la Regió Policial de Girona, l’intendent Joaquim Bayarri, entre d’altres.
 
 
 
Per a més informació podeu contactar amb el Gabinet de Comunicació del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació: 93 5512148 / 2248/ 2269.

18:30|.Plaça de la Constitució|Girona (El Gironès)

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, acompanyat de l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, inaugurarà l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra. També hi assistirà el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy.