Sala de premsa

El president presidirà demà la primera reunió del grup de reflexió català sobre el futur de la UE

query_builder   19 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president presidirà demà la primera reunió del grup de reflexió català sobre el futur de la UE

En el dinar, es fixaran objectius i calendari de treball del grup, que elaborarà l'aportació catalana a l'informe encarregat per la UE a l'equip d'experts liderat per Felipe González
El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat de la secretària per a la Unió Europea (UE) i delegada del Govern a Brussel·les, Anna Terron, presidirà demà la primera trobada del grup de reflexió català sobre el futur de la UE. Aquests quinze experts elaboraran un informe amb les aportacions en clau catalana a la reflexió encarregada pel Consell Europeu a un equip d’experts encapçalat per l’ex president espanyol Felipe González.
La trobada tindrà lloc a les 13.30 hores al Palau de la Generalitat i arrencarà amb una foto de família del grup amb el president i la secretària per a la UE, al Pati dels Tarongers, que serà oberta a la premsa. Seguidament, tots es traslladaran a la Casa dels Canonges, on s’iniciarà el dinar de treball, a porta tancada.
 
Aquesta primera reunió servirà per delimitar els objectius concrets del grup i el resultat esperat del seu treball, a més d’establir la metodologia i calendari de treball. Es preveu que les seves conclusions es presentin com a molt tard la primavera de 2010, donat que el grup de reflexió europeu liderat per Felipe González ha d’entregar el seu informe a la sessió del Consell Europeu del juny de 2010.
 
Els membres del grup de reflexió català sobre el futur d’Europa són: Eugenio Bregolat; Ignasi Carreras; Carles Casajuana; Joan Clos; Concepció Ferrer; Carles Gasòliba; Joan Majó; Juan Antonio March; Federico Mayor Zaragoza; Josep Piqué; Juan Prat; Eduardo Punset; Jacint Ros Hombravella; Narcís Serra i Josep Verde Aldea.
 
L’òrgan liderat per Felipe González, que es va constituir el passat 4 de desembre a Brussel·les, té com objectiu reflexionar al voltant dels grans reptes europeus. Les seves propostes es debatran en el Consell Europeu de juny de 2010, sota la Presidència espanyola. L’objectiu del Grup català és fer aportacions en clau catalana en el debat que s’obre sobre la definició del futur de la Unió Europea.

13:30|.Palau de la Generalitat (pl. Sant Jaume, 4).|Barcelona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat de la secretària per a la Unió Europea (UE), Anna Terron, presidirà la primera reunió del grup de reflexió català sobre el futur de la UE.