Sala de premsa

El departament d'Acció Social presenta a Tarragona el protocol a aplicar abans d'iniciar un procés d'incapacitació

query_builder   23 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El departament d'Acció Social presenta a Tarragona el protocol a aplicar abans d'iniciar un procés d'incapacitació

El director dels serveis territorials del Departament a Tarragona, Jordi Tous, farà la inauguració de la jornada
El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha elaborat un Protocol per a l’aplicació de criteris de selecció abans d’iniciar un procés d’incapacitació, que serà presentat als professionals de la salut i dels serveis socials el proper dimarts, dia 24, a la sala d’actes del Col·legi d’Advocats de Tarragona.
 
Aquest protocol ha estat consensuat amb el Departament de Salut, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’Institut de Medicina Legal, la comissió de Drets de la Gent Gran del Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual, l’Institut Universitari Avedis Donabedian-UAB, ens locals i entitats tutelars.
 
El protocol vol ser una eina de treball per als professionals de la xarxa de salut i dels serveis socials a l’hora d’aplicar la figura legal de la incapacitació. Donarà pautes i criteris que siguin útils per a aquells organismes, institucions i administracions que intervenen en la promoció de les incapacitacions. Amb aquest protocol, el Departament aposta perquè la tutela esdevingui un sistema de protecció eficaç per a les persones que no es poden governar per elles mateixes.
 
El director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social a Tarragona, Jordi Tous, acompanyat del director dels Serveis Territorials de Salut, Joaquim Pellejà, farà la inauguració de la jornada. Tot seguit, la coordinadora de la Unitat de Gestió de Tuteles del Departament, Àngels Betriu, presentarà el protocol. A continuació hi haurà una taula rodona que comptarà amb la participació de Josep García, director mèdic del Sanatori de Villablanca; Enric Cardús, gerent de la Fundació tutelar Pere Mata; i Alfons Villacampa, fiscal coordinador d’incapacitacions de la Fiscalia de Tarragona. Es preveu l’assistència de més de 200 persones. 
 
 

10:30|.Col·legi d'Advocats (c. Enric Ossó, 1 - 2on)|Tarragona (El Tarragonès)

El director dels serveis territorials del departament d'Acció Social a Tarragona, Jordi Tous, inaugurarà la jornada de presentació del protocol per als processos d'incapacitació. A les 10. 15 hores atendrà els mitjans de comunicació.