Sala de premsa

La Generalitat presenta una publicació sobre la situació actual de les dones en l'àmbit rural

query_builder   24 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat presenta una publicació sobre la situació actual de les dones en l'àmbit rural

"A sol i serena: dones, món rural i pagesia" fa una aproximació a la situació i les experiències de les dones de l'entorn rural
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva; el director general de Planificació i Relacions Agràries del departament d’Agricultura Alimentació i Acció Rural (DAR), Antoni Díaz; i el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo, presentaran demà dimecres, a Lleida, la publicació “A sol i serena: dones, món rural i pagesia”. El llibre descriu què significa ser dona i viure en un entorn rural a Catalunya en l’actualitat, i té en compte les experiències de les dones com a font fonamental d’informació.
 
“A sol i serena: dones, món rural i pagesia” fa una anàlisi general de la situació de les dones en el món rural, i aprofundeix en el grup de les que tenen com a projecte central de vida la viabilitat productiva de l’agricultura, no solament participant en el procés, sinó també com a gestores i impulsores d’innovacions, com és el cas de les dones dedicades a l’agroecologia.
 
Les autores del llibre són Rosa Binimelis, Mariona Bosch i Amaranta Herreros, que pertanyen a l’Institut d’Economia Ecològica i Ecologia Política. L’objectiu de l’ICD, òrgan adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, amb aquesta iniciativa és visualitzar el paper històric de les dones del món rural i revaloritzar les seves aportacions a la societat. Per la seva banda, el DAR dóna suport a la publicació com una bona forma de fer visible les problemàtiques de les dones dins del món rural.
 
El llibre ha estat editat per l’ICD dins la col·lecció Quaderns, dedicada a divulgar textos relacionats amb els àmbits d’actuació de les polítiques de dones del Govern de la Generalitat i també pot ser consultat a través del web www.gencat.cat/icdones.
 
CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Presentació de la publicació “A sol i serena: dones, món rural i pagesia”
DIA:
Dimecres, 25 de febrer
HORA:
11.00 h
LLOC:
Sala d’Actes de la seu del DAR 
Carrer Camp de Mart, 35
Lleida
 
 
24 de febrer de 2009

11:00|.Seu del DAR (c. Camp de Mart, 35)|Lleida (El Segrià)

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva; el director general de Planificació i Relacions Agràries, Antoni Díaz,  i el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, presentaran la publicació “A sol i serena: dones, món rural i pagesia”.