Sala de premsa

El president rep demà amb l'últim membre viu del comitè redactor de la Declaració Universal dels Drets Humans

query_builder   2 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president rep demà amb l'últim membre viu del comitè redactor de la Declaració Universal dels Drets Humans

Stéphane Hessel és a Barcelona per rebre el XXIX Premi per la Pau de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, la dotació del qual destinarà a la reconstrucció d'escoles a Gaza
El president de la Generalitat, José Montilla, es reunirà demà amb el diplomàtic francès i únic membre que encara viu del comitè redactor de la Declaració Universal dels Drets Humans, Stéphane Hessel, qui és actualment ambaixador de les Nacions Unides.
 
Hessel es troba aquests dies a Catalunya per tal de recollir el XXIX Premi per la Pau que li ha atorgat l’Associació de Nacions Unides a Espanya (ANUE), en una cerimònia que tindrà lloc el proper dia 4 de febrer a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Coincidint amb el 60 aniversari de la Declaració Universal, l’ANUE ha volgut reconèixer a Hessel el seu comprimís personal amb la defensa dels drets humans.

El Premi per la Pau està dotat amb 18.000 euros aportats per la Diputació de Barcelona i Hessel ha expressat el desig de fer entrega d’aquesta dotació a l’ONG francesa ‘La voix de l’Enfant’, per a que es destini a un projecte de reconstrucció d'escoles de Gaza que van ser destruïdes durant la recent incursió israeliana.
 
Hessel visitarà arribarà a les 18.30 hores al Palau de la Generalitat, acompanyat de la seva esposa i de representants de l’ANUE, encapçalats per la seva presidenta, Marina Bru. La trobada serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l’inici.
 
Nascut a Berlín d’origen jueu, durant la Segona Guerra Mundial Hessel va formar part de la resistència francesa i va ser deportat als camps de concentració de Buchenwald i Dora. Entre 1947 i 1948, va formar part del comitè que va redactar la Declaració Universal dels Drets Humans.
 
Al llarg de la seva carrera vinculada als Drets Humans, Hessel ha estat membre de diferents institucions franceses entre les que destca: la Comissió Nacional Consultiva de Drets Humans, l'Alt Consell de la Cooperació Internacional i del Comitè patrocinador de la Coordinació francesa per al Dècada de l' Cultura de la Pau i la No Violència.
 
El 1962 va fundar l'Associació de Formació dels Treballadors Africans (AFTAM), que actualment compta amb 22.000 places d’allotjament a França. Hessel ha estat distingit pel Govern francès amb la Gran Creu de l'Ordre Nacional del Mèrit (1999) i el títol de Gran Oficial de la Legió d'Honor (2006). Ha escrit nombrosos articles i és autor dels llibres Ball amb el segle i Ciutadà del món, entre d'altres.

18:00|.Palau de la Generalitat (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla,es reunirà amb el diplomàtic francès i últim membre viu del comitè que va redactar la Declaració Universal dels Drets Humans, Stéphane Hessel, acompanyat de la seva esposa i de la presidenta de l’Associació per les Nacions Unides a Espanya, Marina Bru.