Sala de premsa

Joan Delort inaugura l'exposició sobre el 25è aniversari dels Mossos d'Esquadra a Manresa

query_builder   5 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Joan Delort inaugura l'exposició sobre el 25è aniversari dels Mossos d'Esquadra a Manresa

Demà divendres, a les 13:00 hores a la Plaça de Sant Domènech de Manresa
  • Es tracta d’una exposició itinerant que va començar a Barcelona i recorrerà les principals ciutats catalanes
 
  • La mostra es podrà visitar del 6 al 15 de febrer de 10 a 20 hores a la Plaça de Sant Domènech
 
  • Fins ara, i durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona, Valls i Lleida l'exposició ha tingut una acollida de més de 20.300 visitants
 
 
El secretari de Seguretat del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Delort, acompanyat de l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí, inaugurarà, demà divendres, 6 de febrer, a les 13:00 hores, l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra.
 
L’exposició, que va començar a Barcelona i ja ha visitat Reus, Tortosa, Tarragona, Valls i Lleida itinerarà per les principals ciutats catalanes fins a l’abril del 2009.
 
La mostra explica els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i exposa també els reptes de futur del Cos.
 
Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais:
 
  1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
  2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
  3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.
 
L’exposició, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.
 
Fins ara, durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona, Valls i Lleida l'exposició ha tingut una acollida de més de 20.300 visitants.
 
A la inauguració també hi assistiran el regidor de Seguretat Ciutadana Josep Lluís Buenache, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central, Carles Llussà, el cap de la Regió Policial Central, Miquel Esquius, i el cap de la policia Local, Alfonso Sánchez, entre d’altres.
 
Per a més informació podeu contactar amb el Gabinet de Comunicació del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació: 93 5512148 / 2248/ 2269.

13:00|.Plaça de Sant Domènech|Manresa (El Bages)

El secretari de Seguretat, Joan Delort, inaugurarà  l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra.