Sala de premsa

El president obre el Fòrum del Banc Europeu d'Inversions, demà dijous a Barcelona

query_builder   11 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president obre el Fòrum del Banc Europeu d'Inversions, demà dijous a Barcelona

L'acte inaugural comptarà també amb el president del BEi, Philippe Maystadt
El president de la Generalitat, José Montilla, pronunciarà, demà dijous, a Barcelona, el discurs d’obertura del Fòrum del Banc Europeu d’Inversions (BEI) 2009, que se celebra al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), ubicat a la confluència del carrer Taulat amb la plaça Willy Brandt, al recinte del Fòrum.
 
L’acte inaugural començarà a les 14.00 hores i comptarà amb les paraules de benvinguda de Philippe Maystadt, president del BEI, i d’una breu conferència introductòria a càrrec d’Antonio Tajani, comissari europeu de Transports. A continuació, tindrà lloc la intervenció del president.
 
El Fòrum porta per títol “Connectant Europa: Finançar la mobilitat i unes ciutats sostenibles” i se celebra a la capital catalana demà, dijous, i demà passat, divendres. Segons el BEI, en un context de crisi econòmica global i amb una Unió Europea ampliada a 27 membres –“que ha generat nous corrents migratoris que augmenten la pressió sobre les infraestructures urbanes”- el Fòrum vol posar de relleu que “si Europa aspira autènticament a convertir-se en l’economia més dinàmica i competitiva del món, les seves ciutats han de ser sostenibles i capaces d’oferir als seus ciutadans una infraestructura de primera classe i una qualitat de vida superior”.
 
El BEI exerceix la seva activitat a la UE i a 140 països del món que mantenen amb la UE acords de cooperació. És un banc sense afany de lucre, propietat dels Estats membres de la UE, que opera al servei de les polítiques comunitàries, realitzant préstecs a llarg termini per a projectes d’inversió de capital.

A Catalunya, el BEI ha participat a moltes de les grans infraestructures, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona, tals com l’aeroport, el Port, la línia de l’AVE, i la Línia 9 del Metro, entre d’altres.
 
A banda del president, està prevista la participació en el Fòrum de Petr Brendl, ministre de Transports i Telecomunicacions de la República Txeca; Jordi Hereu, alcalde de Barcelona; Antoni Castells, conseller d’Economia i Finances; Magdalena Álvarez, ministra de Foment; i Nikitas Klakamanis, alcalde d’Atenes, entre d’altres.

14:00|.Centre de Convencions Internacional de Barcelona (confluència del c/Taulat amb la pl.Willy Brandt)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, José Montilla, pronunciarà el discurs d’obertura del Fòrum del Banc Europeu d’Inversions (BEI) 2009.