Sala de premsa

La consellera de Justícia i la degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona presenten la Jornada sobre justícia penal universal i internacional

query_builder   12 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de Justícia i la degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona presenten la Jornada sobre justícia penal universal i internacional

Les conferències i taules rodones del programa tindran lloc demà i el proper 27 de març al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE)
La consellera de Justícia, Montserrat Tura, i la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas, presenten demà divendres, a les 9 h, la Jornada sobre justícia penal universal i internacional, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE).
 
 
La Jornada, organitzada conjuntament pel CEJFE i el Col·legi d’Advocats de Barcelona, analitza aquest vessant del dret penal en un moment en què el principi de justícia universal rep nous impulsos mitjançant querelles extraterritorials davant les jurisdiccions nacionals i en què la jurisdicció internacional, que és competència de la Cort Penal Internacional de la Haia, ha iniciat un procés contra el reclutament i la utilització de nens en assassinats, saqueigs i violacions per part de l’exlíder rebel de la República Democràtica del Congo, Thomas Lubanga Dyilo.
 
Les conferències i taules rodones programades tindran lloc demà i el proper 27 de març, i comptaran amb la participació de professionals i experts de l’àmbit jurídic i universitari. La jornada ha estat coordinada per Luis del Castillo i Joan Merelo-Barberà, advocats davant la Cort Penal Internacional i membres de Juristes sense Fronteres.
 
La sessió de demà estarà dedicada a la justícia universal, i tractarà de les primeres resolucions de l’ONU sobre la prevenció i sanció del genocidi, de les situacions de conflicte polític i civil a Colòmbia i de les querelles presentades davant l’Audiència Nacional pels casos de Rwanda i Gaza.
 
En la segona sessió, dedicada a la justícia internacional, es proporcionaran elements tècnics per representar les víctimes i defensar els imputats davant la Cort Penal Internacional, i també s’explicarà el paper del Ministeri d’Afers Exteriors.

09:00|.Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (c. Ausiàs March, 40)|Barcelona (El Barcelonès)

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, i la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Giménez-Salinas, presentaran la Jornada sobre justícia penal universal i internacional.