Sala de premsa

El violoncel·lista Iagoba Fanlo actuarà al concert "Músiques de l'exili" en la marc de l'exposició "Pau Casals: un músico comprometido"

query_builder   13 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El violoncel·lista Iagoba Fanlo actuarà al concert "Músiques de l'exili" en la marc de l'exposició "Pau Casals: un músico comprometido"

Serà l'acte de cloenda del cicle d'activitats paral·leles d'aquesta mostra que es podrà veure fins l'11 d'abril a Madrid
El Centre Cultural Blanquerna (Alcalá, 44) serà l’escenari, el proper dimarts 17 de març a les 21 hores, del concert “Músiques de l’exili” en el qual actuaran el violoncel·lista Iagoba Fanlo i el pianista Iván Martín.
Aquesta actuació tindrà lloc en el marc de l’exposició “Pau Casals: un músico comprometido”, una exposició itinerant que vol donar a conèixer la figura d’aquest violoncel·lista, un dels millors del segle XX, com exemple de músic compromès amb la causa de la llibertat, la pau i la democràcia, fent especial esment a la seva etapa de l’exili. La comissaria d’aquesta mostra és Núria Ballester, conservadora del Museu Pau Casals.
El programa del concert “Músiques de l’exili” serà el següent:
Johann Sebastian Bach. Sonata en Sol menor BW1029.
Jaume Pahissa. Nocturno.
Roberto Gerhard. Sonata.
Pau Casals. Pastoral.
Exposició “Pau Casals: un músico comprometido”      
 
És un projecte realitzat pel Centre Cultural Blanquerna juntament amb la Fundació Pau Casals i l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans així com la Direcció General de la Memòria Democràtica, que pertanyen al Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.
 
De forma paral·lela han tingut lloc diverses activitats vinculades a la figura de Pau Casals. Han participat en diferents taules rodones els historiadors Joan Descals, Josep Ma Figueres i Jaume Comelles; el periodista Ignasi Riera; el musicòleg Xosé Aviñoa i els violoncel·listes Iagoba Fanlo i Maria de Macedo. Per part de les entitats i institucions organitzadores de “Pau Casals: un músico comprometido” han intervingut José Cuervo, delegat del Govern a Madrid; Miquel Caminal, director del Memorial Democràtic; Xavier Badia, director de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya i Pepa Domingo, directora de la Fundació Pau Casals.
 

21:00|.Centre Cultural Blanquerna. C/ Alcalá, 44. Madrid| ()

El violoncel·lista Iagoba Fanlo actuarà al concert “Músiques de l’exili” en la marc de l’exposició “Pau Casals: un músico comprometido” que organitza la delegació del Govern a Madrid