Sala de premsa

La secretària de Polítiques familiars presenta a Terres de l'Ebre el Pla estratègic sobre usos i gestió dels temps

query_builder   17 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La secretària de Polítiques familiars presenta a Terres de l'Ebre el Pla estratègic sobre usos i gestió dels temps

Tortosa acull la primera de les presentacions que s'aniran fent arreu de Catalunya
La Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social, Carme Porta, presentarà demà a Tortosa el Pla estratègic sobre usos i gestió dels temps de la vida quotidiana. A l’acte, estarà acompanyada pel director dels serveis territorials del Departament, Adam Tomàs.
 
Es tracta d’un pla de Govern, impulsat i coordinat pel Departament d’Acció Social, que planteja mesures i actuacions pels propers 10 anys adreçades a canviar la concepció dels temps i els seus usos amb una organització territorial i social que afavoreixi un major benestar.
 
Entre altres mesures, el pla tracta de la necessitat de reduir el temps de trasllat, i la importància que té la mobilitat, amb una bona xarxa de carreteres, i accessibilitat en transport públic per tot el territori. La descentralització dels serveis, les noves tecnologies, la responsabilitat social de les empreses, el reconeixement de les tasques de la llar i de la cura dels familiars, la importància de la dimensió comunitària, són altres aspectes que inclou el Pla. Tots ells són elements cabdals per avançar en una bona política de gestió i usos dels tems en la vida quotidiana.
 
El pla compta amb la implicació de tots els departaments, però també és necessària la participació de la resta d’administracions públiques i de tota la societat civil. Es preveu la creació de consells territorials per impulsar polítiques dels temps i per això es presentarà a les diverses demarcacions de Catalunya, i és a Tortosa on es fa la primera presentació.
 
 

16:30|.Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre (c. Montcada, 23)|Tortosa (El Baix Ebre)

La secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, presentarà el Pla estratègic d'usos i gestió dels temps en la vida quotidiana.