Sala de premsa

El Consorci d'Acció Social de Catalunya organitza una jornada de debat sobre el futur dels serveis socials

query_builder   26 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Consorci d'Acció Social de Catalunya organitza una jornada de debat sobre el futur dels serveis socials

Es donaran a conèixer diverses experiències pioneres en matèria de serveis socials i s'informarà de les darreres tendències en la seva gestió
El Consorci d’Acció Social de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania i l’empresa Infonomia, organitza el proper dilluns la jornada ‘Serveis socials: com innovar?’. Durant la trobada es donaran a conèixer diverses experiències pioneres a nivell mundial en matèria de serveis socials i s’informarà de les darreres tendències en la seva gestió. La jornada, que comptarà amb la participació de gairebé 200 professionals del sector, es farà a les Escoles Universitàries Garbí de Salt.
 
La trobada començarà a les 10:00 hores amb la presentació a càrrec del president del Consorci d’Acció Social de Catalunya i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i l’alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda. Posteriorment, hi haurà una taula rodona de càrrecs municipals on s’exposaran els principals reptes dels ajuntaments en matèria de serveis socials. Hi participaran la regidora de serveis personals de Lleida, Rosa Ball, l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, l’alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, i la tinent d’alcalde de serveis a la ciutadania de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Carmela Fortuny.
 
Posteriorment, a les 12:00 hores s’exposaran diverses experiències innovadores a nivell mundial en el terreny de l’atenció a les persones immigrades, les persones en situació de dependència i les dones. Entre aquestes s’informarà del portal nord-americana d’internet (www.GovBenefits.gov) a través del qual s’ajuda a adaptar les prestacions socials a les característiques de les persones que accedeixen al servei.
 
També es presentarà, entre d’altres, la iniciativa del municipi anglès de Norfolk (www.welcometonorfolk.com) per facilitar la integració de les persones immigrades a través de les tecnologies de la informació. Altres qüestions que es debatran seran l’aplicació de productes o serveis low cost i l’ús de la domòtica per atendre persones amb discapacitats físiques o cognitives.
 
La jornada la clourà a les 14:00 hores el secretari general del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Jordi Rustullet. Prèviament, a les 11:30 hores, el secretari, acompanyat del president del Consorci Miquel Noguer i d’Alfons Cornella, d’Infonomia, atendran els mitjans de comunicació.

11:30|.Escoles Universitàries Garbí. Carrer Francesc Macià, 65|Salt (El Gironès)

El Consorci d’Acció Social de Catalunya organitza una jornada de debat sobre el futur dels serveis socials