Sala de premsa

La secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón, presidirà la inauguració de l'exposició "Europa en cartells", que promou l'interès per les eleccions al Parlament Europeu

query_builder   27 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón, presidirà la inauguració de l'exposició "Europa en cartells", que promou l'interès per les eleccions al Parlament Europeu

· Enrique Barón, diputat a l'Eurocambra, pronunciarà la conferència "España y la Unión Europea: Democracia y Ciudadanía"
El proper dilluns 2 de març, la secretària per a la Unió Europea (UE) i delegada del Govern a Brussel·les, Anna Terrón, inaugurarà al Palau Robert l’exposició “Europa en cartells. Les campanyes electorals al Parlament Europeu (1987-2004)”. La mostra, a més d’oferir una retrospectiva de la comunicació política dels comicis europeus, té l’objectiu de fomentar el debat i l’interès sobre les properes eleccions a l’Eurocambra, que se celebraran el 7 de juny d’enguany.
 
La inauguració, prevista a les 19h a la sala d’actes de les Cotxeres, comptarà amb la intervenció d’Anna Terrón i del comissari de l’exposició, Eugeni Giral Quintana. El diputat al Parlament Europeu, Enrique Barón, que va presidir l’Eurocambra entre 1989 i 1992, pronunciarà la conferència “España y la Unión Europea: Democracia y Ciudadanía”.
L’exposició recull una àmplia mostra dels materials dipositats en el Fons de Documentació Política Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEDOC). Destaquen especialment els cartells originals utilitzats en les diferents eleccions europees que s’han celebrat fins ara. El material exhibit es refereix tant a partits plenament consolidats en l’escenari polític com a forces extraparlamentàries, de Catalunya o d’altres indrets de l’Estat. La mostra també inclou un audiovisual que recull altres cartells del fons documental del CEDOC i imatges dels moments clau del procés de construcció europea, com ara la constitució del Parlament Europeu i l’ingrés d’Espanya a la Unió Europea l’any 1986.
Els electors de Catalunya han votat en sis ocasions els seus representants al Parlament Europeu. El 1986 es van elegir els primers eurodiputats catalans de manera indirecta, perquè els van designar les Corts Generals. Les primeres eleccions al Parlament Europeu a Espanya es van fer el 1987, ja que, segons l’acta d’adhesió, en un període màxim de dos anys s’havien de celebrar eleccions a l’Eurocambra. Finalment, a partir de 1989 els ciutadans de Catalunya i de la resta de l’Estat han votat els seus representants al Parlament Europeu cada cinc anys (1989, 1994, 1999 i 2004).
Els mitjans gràfics podran prendre imatges durant l’acte i, en acabar, hi haurà atenció als mitjans.

19:00|.Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107)|Barcelona (El Barcelonès)

La secretària per a la Unió Europea (UE) i delegada del Govern davant la UE, Anna Terrón, inaugurarà l'exposició “Europa en cartells. Les campanyes electorals al Parlament Europeu (1987-2004)”. La conferència inaugural serà a càrrec d'Enrique Barón, diputat al Parlament Europeu.