Sala de premsa

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, visitarà demà el Centre d'Acollida Turística (CAT) de Tortosa

query_builder   19 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, visitarà demà el Centre d'Acollida Turística (CAT) de Tortosa

· En aquesta estada a Terres de l'Ebre, el director acompanyat del delegat de Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, el director dels serveis territorials del Departament a Terres de l'Ebre, Josep Monclús, i el subdirector general d'Ordenació
El director general de Turisme visitarà demà dimarts 10 de març diverses actuacions que el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, han impulsat a Terres de l'Ebre en matèria de turisme. El director iniciarà la jornada a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Terres de l'Ebre a Tortosa, on a les 10.00 hores, mantindrà una reunió de treball amb el delegat de Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, el director dels serveis territorials del Departament a Terres de l'Ebre, Josep Monclús, i el subdirector general d'Ordenació Turística, Joan Abad.
Un cop finalitzada la trobada, el director Joan Carles Vilalta presidirà, a les 10.30 hores, la presentació al sector del Pla de Desenvolupament Turístic 2009(PLADETUR).Aquest Pla posa al servei dels diferents agents públics i privats del sector turístic català un conjunt de programes d'incentius individuals i col·lectius per afavorir que les empreses i les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.
Posteriorment, el director es desplaçarà a les obres del nou el Centre d'Acollida Turística (CAT) de Tortosa, emplaçat al Portal Ciutat Centre( carretera de Tortosa- l'Aldea). En aquest marc, i acompanyat de l'Alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Turisme de la ciutat, Ricard Forés, del delegat del Govern, Lluís Salvadó, i el director dels serveis territorials del Departament a Terres de l'Ebre, Josep Monclús, el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, atendrà a les 12.00 hores els mitjans de comunicació.
El Centre d'Acollida Turística (CAT) de Tortosa, que es dedicarà a Les tres cultures. estarà integrat en la xarxa de CAT impulsada pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa que disposarà d'onze centres a tot Catalunya. Tortosa se situa en una cruïlla de camins i de cultures. La ciutat de l'Ebre ha acollit, al llarg de la seva història, a jueus, musulmans i cristians. Aquestes cultures han anat deixant la seva influència tant a la ciutat de Tortosa, com al conjunt de les terres de l'Ebre i a tot Catalunya. La convivència entre jueus, musulmans i cristians, les 3 cultures, és el que explica aquest CAT de Tortosa.
El projecte de la xarxa de CAT de Catalunya s'emmarca en el Pla de Dinamització de Productes Turístics de la XarxadeCentres dTurística de Catalunya (2007-2010), que compta amb una dotació de 4,155 milions d'euros i està impulsat a parts iguals, pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i l'Associació d'Ens Locals de la Xarxa de CAT.'Acollida
A les 13.00 hores, el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, visitarà les actuacions que s'estan realitzant de millora d'accès a les Avançades de Sant Joan, un dels elements més importants del recinte emmurallat deTortosa.
Un cop finalitzada la visita, el director es desplaçarà a Deltebre, on a les 14.30 hores realitzarà un dinar de treball amb l'Alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, i la regidora de Comerç i Turisme, Teresa Culvi. Ja a la tarda, el director Joan Carles Vilalta visitarà la Bassa n'Estadella i a les 17.30 hores presidirà l'acte inaugural de la nova Oficina de Turisme de Deltebre.

12:00|.Portal Ciutat Centre (ctra. de Tortosa- l'Aldea)|Tortosa (El Baix Ebre)

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, visitarà el Centre d'Acollida Turística (CAT) de Tortosa. L'acompanyarà el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó.