Sala de premsa

"Estem protegits els consumidors europeus a l'hora de fer compres a Internet?"

query_builder   19 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

"Estem protegits els consumidors europeus a l'hora de fer compres a Internet?"

Debat amb la directora d'Afers dels Consumidors de la CE, Jacqueline Minor, i el director de l'Agència Catalana del Consum, Jordi Anguera
El director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), Jordi Anguera,  i la directora d'Afers dels Consumidors de la Comissió Europea, Jacqueline Minor, debatran amb el sector sobre la protecció dels consumidors, especialment en l'àmbit del comerç electrònic. Es tracta del primer debat obert amb la participació dels “stakeholders” o actors interessats del mercat com ara les associacions de consumidors, les empreses del sector del comerç electrònic, proveïdors d’aquests serveis, patronals, certificadors a Internet, organismes relacionats amb temes europeus i sobretot en mercat interior.
La Comissió Europea ha presentat recentment una proposta de directiva per augmentar la protecció dels consumidors i alhora facilitar el comerç transfronterer, proposta que haurà de ser aprovada pel Parlament Europeu i pel Consell de la Unió Europea. D’altra banda, l’Agència Catalana del Consum ha programat enguany una campanya específica d’inspecció a empreses que operen a través del comerç electrònic.
Un informe recent de la Comissió Europea mostra que el comerç electrònic a la UE està augmentant de manera considerable – el 2006, el 27% dels consumidors havien efectuat alguna compra per Internet i, el 2008, ja ho havien fet un 33%. Aquest comerç, però, es desenvolupa bàsicament dins dels Estats membres. En canvi, les compres que efectuen els consumidors a d'altres Estats de la UE només han augmentat del 6% al 7% en el mateix període. La directiva europea té per objectiu desenvolupar aquest potencial de creixement tant per la banda de la demanda com per la de l'oferta.
 

10:00|.Representació de la Comissió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90)|Barcelona (Barcelonès)

"Estem protegits els consumidors europeus a l'hora de fer compres a Internet?" – Debat amb la directora d'Afers dels Consumidors de la CE i el director de l’Agència Catalana del Consum