Sala de premsa

L'Institut Català de les Dones organitza a Cubelles una jornada per fer visible el paper de les dones migrades davant la crisi econòmica

query_builder   18 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'Institut Català de les Dones organitza a Cubelles una jornada per fer visible el paper de les dones migrades davant la crisi econòmica

L'objectiu és que les entitats i grups de migrades comparteixin les iniciatives sorgides del coneixement des de les seves cultures
Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), acompanyada de l’alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, inaugura dissabte la jornada “Què fem les immigrades davant la crisi econòmica?” amb l’objectiu de fer visible l'experiència femenina de les immigrades en el context de crisi actual.
 
La jornada que organitza l'ICD amb la col·laboració de l’associació de dones E’Waiso Ipola i l’Ajuntament de Cubelles, s'emmarca dins els actes que ha duu a terme l’ICD al llarg del mes de març per celebrar el Dia Internacional de les Dones.

Una representant de l’entitat CREANT impartirà la conferència inaugural sobre “Estratègies d’autoocupació i de dones emprenedores”. Seguidament tindran lloc dues taules rodones amb els títols: “Davant la crisi econòmica: respostes i sabers de les dones. Experiències de les dones immigrades del Garraf”, i “Reptes i respostes de les dones immigrades. Experiències entorn de projectes d’ajuda mútua i de xarxes de solidaritat que realitzen les dones immigrades”.
 
La immigració femenina a Catalunya correspon gairebé a un 45% de la immigració general i sovint sobre les dones recauen situacions d’alta vulnerabilitat en temes econòmics, socials, culturals i de salut. Una estratègia per pal·liar aquesta vulnerabilitat és fomentar l’intercanvi d’experiències i la creació de xarxes de relació que afavoreixin els vincles entre les mateixes nouvingudes i altres dones i col·lectius de la societat catalana.
 

11:00|.Passeig Narcís Bardají (Galeries del Cinema)|Cubelles (El Garraf)

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, inaugurarà la Jornada “Què fem les immigrades davant la crisi econòmica?”