Sala de premsa

Acció Social i la Creu Roja presenten al Camp de Tarragona un servei de localitzador de persones malaltes d'Alzheimer

query_builder   24 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Acció Social i la Creu Roja presenten al Camp de Tarragona un servei de localitzador de persones malaltes d'Alzheimer

Al Sistema de Monitorització d'Alertes Personals s'acolliran inicialment 58 persones de la demarcació
El director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania al Camp de Tarragona, Jordi Tous, i el president de la Creu Roja a la demarcació, Miquel Sunyer, presentaran el proper dimecres el servei de localitzador de persones amb malalties degeneratives cognitives com ara l’Alzheimer.
 
A aquest Sistema de Monitorització d’Alertes Personals (SIMAP) s’acolliran inicialment 58 persones al Camp de Tarragona. El Departament d’Acció Social aporta aquest any 90.000 euros per facilitar la seva implantació. La Creu Roja, de la seva banda, coordina i gestiona el projecte i hi aporta 222.244 euros procedents del 0,52% de l’Impost de la Renda per a fins d’interès socials.
 
El sistema consta d’un dispositiu mòbil amb un receptor GPS i un mòdem GSM. El malalt porta l’aparell a sobre i, per tant, se’l pot tenir localitzat de manera permanent i detectar les situacions potencialment perilloses en què es pugui trobar.

12:00|.Creu Roja (av. Andorra, 61)|Tarragona (El Tarragonès)

El director dels serveis territorials d’Acció Social i Ciutadania al Camp de Tarragona, Jordi Tous, i el president de la Creu Roja a la demarcació, Miquel Sunyer, presentaran el servei de localitzador de persones amb malalties degeneratives cognitives com ara l’Alzheimer.