Sala de premsa

El Govern de la Generalitat commemora el Dia Internacional de les Dones

query_builder   2 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Govern de la Generalitat commemora el Dia Internacional de les Dones

L'Institut Català de les Dones presenta un nou espai virtual que difon les aportacions de les catalanes a la història del país
El vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, acompanyat de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, presideix demà l’acte institucional commemoratiu del Dia Internacional de les Dones.
 
L’acte consistirà en la lectura de texts de diverses autores al voltant de tema “Les dones i la política”. Els texts que tres actrius llegiran en un muntatge escènic corresponen a Christine de Pizan, Federica Montseny, Olympe de Gouges, Mary Wollstonecraft, Teresa Claramunt, Seneca Falls, Harriet Taylor Mill, Flora Tristan, Simone Weil, Lola Iturbe, Viginia Woolf, Maria Zambrano, Carme Carr, Simone de Beauvoir, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Audre Lorde i Maria-Mercè Marçal. L’acte, que ha estat organitzat per l’ICD, compta amb la coordinació del Centre Dona i Literatura, de la Universitat de Barcelona.
L’ICD, en el marc de les iniciatives que ha endegat per a la celebració del Dia Internacional de les Dones, dóna a conèixer un nou espai virtual al web institucional www.gencat.cat/icdones dedicat a divulgar algunes de les aportacions més significatives que han protagonitzat les dones al llarg de la història. L’espai “Moments històrics de les dones a Catalunya” està coordinat per especialistes investigadores del Centre de Recerca Duoda de la Universitat de Barcelona i s’ha iniciat amb una primera compilació de 26 ressenyes.
 
Per altra banda, l’ICD difon el Premi a la millor imatge commemorativa del Dia Internacional de les dones que enguany s’ha convocat sota el lema "Què celebrem cada 8 de març?". L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar els treballs de creació que facin visible la participació de les dones en tots els àmbits de la societat.
 
El Govern també organitzarà actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones a Pont de Suert (6 de març), Tortosa (6 de març), Torroella de Montgrí (7 de març); Les Borges Blanques (7 de març) i Reus (10 de març).

18:30|.Auditori del Palau de la Generalitat - entrar pel carrer Sant Honorat|Barcelona (El Barcelonès)

Acte commemoratiu del dia internacional de les dones, presidit pel vicepresident Josep-Lluis Cardo-Rovira, i acompanyat de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva