Sala de premsa

El president visitarà, dilluns vinent, el sincrotró Alba

query_builder   27 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El president visitarà, dilluns vinent, el sincrotró Alba

·        El laboratori de llum de sincrotró és una de les principals apostes en recerca de Catalunya
 
El president de la Generalitat, José Montilla, visitarà dilluns vinent, 30 de març, el sincrotró Alba, una de les principals apostes en recerca del nostre país. El cap del Govern arribarà al recinte, ubicat a Cerdanyola del Vallès, a les 10.30 hores, on el president de la Comissió Executiva del Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum del Sincrotró, Ramon Pascual, farà una explicació del projecte.
 
Tot seguit, a les 11.00 hores, s’iniciarà el recorregut per les instal·lacions, visitant la sala experimental; la zona de serveis i accelerador lineal; el túnel del sincrotró; les cabanyes d’experiments i les sales de màquines. Un cop acabat el recorregut, a les 11.40 hores aproximadament, el president pronunciarà unes breus paraules.

El sincrotró Alba serà la primera gran infraestructura de recerca del sud-oest d’Europa i es calcula que hi treballaran més d’un miler d’investigadors. L’infraestructura implicarà més de 450 milions d’inversió pública d’aquí al 2022.
 
Nota: Els mitjans gràfics podran cobrir el recorregut per les instal·lacions.

10:30|.Carretera BP-1413 km. 3 |Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental)

El president de la Generalitat, José Montilla, visitarà dilluns vinent, 30 de març, el sincrotró Alba, ubicat a Cerdanyola del Vallès,