Sala de premsa

Joan Boada inaugura l'exposició sobre el 25è aniversari dels Mossos d'Esquadra a La Seu d'Urgell

query_builder   4 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Joan Boada inaugura l'exposició sobre el 25è aniversari dels Mossos d'Esquadra a La Seu d'Urgell

Demà dijous, a les 18:30 hores, a la plaça de les Monges de la Seu d'Urgell
  • Es tracta d’una exposició itinerant que va començar a Barcelona i recorre les principals ciutats catalanes
 
  • La mostra es podrà visitar del 5 al 15 de març de 10 a 20 hores a la plaça de les Monges de La Seu d’Urgell
 
  • Fins ara, i durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona, Valls, Lleida, Manresa i Girona l'exposició ha tingut una acollida de més de 30.000 visitants
 
 
El secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, acompanyat de l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, inaugurarà, demà dijous, 5 de març, a les 18:30 hores, l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra.
 
L’exposició, que va començar a Barcelona ja ha visitat Reus, Tortosa, Tarragona, Valls, Lleida, Manresa i Girona.
 
La mostra explica els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i exposa també els reptes de futur del Cos.
 
Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais:
 
  1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
  2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
  3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.
 
L’exposició, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.
 
Fins ara, durant la seva estada a les ciutats de Barcelona, Reus, Tortosa, Tarragona, Valls, Lleida, Manresa i Girona, l'exposició ha tingut una acollida de més de 30.000 visitants.
 
A la inauguració també hi assistiran el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a l’Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, el cap de la Regió Policial del Pirienu Occidental, Ramon Calsina i diversos representants d’altres cossos policials.

18:30|.Plaça de les Monges|Seu d'Urgell (L' Alt Urgell)

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, acompanyat de l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, inaugurarà l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra.