Sala de premsa

El Govern de la Generalitat commemora el Dia Internacional de les Dones a Tortosa

query_builder   5 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Govern de la Generalitat commemora el Dia Internacional de les Dones a Tortosa

L'Institut Català de les Dones presenta un nou espai virtual que difon les aportacions de les catalanes a la història del país
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, presideix demà l’acte institucional commemoratiu del Dia Internacional de les Dones. També hi participaran Adam Tomàs, director territorial d’Acció Social i Ciutadania, i Alícia Gamundi, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre.
 
L’acte consistirà en un concert de Grups de Cambra del Conservatori de Música de Tortosa i una lectura de fragments d’obres de diverses autores al voltant del tema “Les dones i la política”. La presidenta de l’Assemblea de Dones de Terres de l’Ebre,Teresa Castellà, i la presidenta de la Demarcació de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Amparo Moreno, llegiran els textos.
L’ICD, per a la celebració del Dia Internacional de les Dones, entre altres iniciatives, ha creat un nou espai al web www.gencat.cat/icdones dedicat a divulgar algunes de les aportacions més significatives que han protagonitzat les dones al llarg de la història de Catalunya. L’espai “Moments històrics de les dones a Catalunya” està coordinat per investigadores del Centre de Recerca Duoda de la Universitat de Barcelona i s’ha iniciat amb una primera compilació de 26 ressenyes.
Per altra banda, l’ICD difon el Premi a la millor imatge commemorativa del Dia Internacional de les dones que enguany s’ha convocat sota el lema "Què celebrem cada 8 de març?". L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar els treballs de creació que facin visible la participació de les dones en tots els àmbits de la societat.

19:00|.Conservatori de Música de Tortosa (c. de la Rosa, 6)|Tortosa (El Baix Ebre)

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, presidirà l’acte institucional commemoratiu del Dia Internacional de les Dones. També hi participaran Adam Tomàs, director territorial d’Acció Social i Ciutadania, i Alícia Gamundi, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre. L’acte consistirà en un concert de Grups de Cambra del Conservatori de Música de Tortosa i un recital de textos de diverses autores al voltant de tema “Les dones i la política”.