Sala de premsa

Acció Social i la Creu Roja presenten a les Terres de l'Ebre un servei de localitzador de persones malaltes d'Alzheimer

query_builder   1 abril 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Acció Social i la Creu Roja presenten a les Terres de l'Ebre un servei de localitzador de persones malaltes d'Alzheimer

Al Sistema de Monitorització d'Alertes Personals s'hi acolliran prop d'una seixanta de persones de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona
El director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, i el president de la Creu Roja a la demarcació de Tarragona, Miquel Sunyer, presentaran el proper dijous el servei de localitzador de persones amb malalties degeneratives cognitives com ara l’Alzheimer.
 
A aquest Sistema de Monitorització d’Alertes Personals (SIMAP) s’acolliran inicialment prop d’una seixantena de persones a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. El Departament d’Acció Social aporta aquest any 90.000 euros per facilitar la seva implantació. La Creu Roja, de la seva banda, coordina i gestiona el projecte i hi aporta 222.244 euros procedents del 0,52% de l’Impost de la Renda per a fins d’interès socials.
 
El sistema consta d’un dispositiu mòbil amb un receptor GPS i un mòdem GSM. El malalt porta l’aparell a sobre i, per tant, se’l pot tenir localitzat de manera permanent i detectar les situacions potencialment perilloses en què es pugui trobar.

11:00|.Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre (c. Montcada, 23) |Tortosa (El Baix Ebre)

El director dels serveis territorials d'Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, i el president de la Creu Roja a la demarcació de Tarragona, Miquel Sunyer, presentaran el servei de localitzador de persones amb malalties degeneratives cognitives com ara l’Alzheimer.