Sala de premsa

El vicepresident del Govern fa un viatge institucional a Nova York

query_builder   16 gener 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El vicepresident del Govern fa un viatge institucional a Nova York

Josep-Lluís Carod-Rovira inaugurarà la delegació del Govern als EUA, pronunciarà una conferència a la Universitat de Nova York, mantindrà reunions de treball amb organismes de Nacions Unides i contactes empresarials
El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, iniciarà el proper dimarts 20 de gener, un viatge institucional a Nova York amb motiu de la inauguració de la delegació del Govern de la Generalitat als EUA, la quarta que l’executiu obre aquesta legislatura després de les de París, Berlín i Londres. Amb l’obertura d’aquesta delegació i amb aquest viatge oficial, el Govern vol enfortir les seves relacions amb els EUA tant des del punt de vista institucional com econòmic i empresarial. I alhora intensificar la seva col·laboració amb els organismes multilaterals de Nacions Unides, que tenen la seva seu a Nova York. De fet, més enllà d’inaugurar la delegació, durant la seva estada als Estats Units el vicepresident del Govern pronunciarà una conferència a la Universitat de Nova York, mantindrà reunions amb responsables de diferents organismes de Nacions Unides, signarà un acord marc de col·laboració amb el Programa per al Desenvolupament de Nacions Unides (PNUD) i mantindrà diverses reunions empresarials, a banda d’inaugurar l’exposició d’homenatge a Martin Luther King Tinc un somni, que han organitzat l’Institut Ramon Llull i l’Ajuntament de Sitges. L’acompanyaran la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell; el delegat del Govern als EUA, Andrew Davis; el director general de Cooperació i Acció Humanitària, David Minoves, i el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.
 
 
DIMARTS 20 DE GENER
 
A les 18.00 hores (00.00 a Catalunya) el vicepresident del Govern pronunciarà la conferència “The International Role of Catalonia in the XXIst Century” a la Universitat de Nova York (100 Washington Square East) La presentació de l’acte anirà a càrrec del president emèrit de la NYU i doctor honoris causa de la Universitat de Barcelona (UB), Ferran Villalonga.
 
A les 19.30 hores (01.30 a Catalunya) Josep-Lluís Carod-Rovira oferirà una recepció a la comunitat catalana de Nova York, a la seu de la NYU.
 
 
DIMECRES 21 DE GENER
 
El vicepresident del Govern mantindrà al llarg del matí diveses reunions amb responsables de Nacions Unides.
 
A les 10.00 hores (16.00 a Catalunya), es reunirà amb la diretora de l’oficina d’enllaç de la UNESCO amb les Nacions Unides a Nova York, Hélèn Gosselin. La reunió tindrà lloc a la seu de l’oficina (Two United Nations Plaza, Room 900). La reunió serà a porta tancada però a l’inici els mitjans gràfics en podran prendre imatges.
 
 
A les 11.00 hores (17.00 a Catalunya) mantindrà una reunió de treball amb la directora executiva de The United Nations Development Fund for Women (UNIFEM), amb qui la Generalitat renovarà el seu compromís de col·laboració. La reunió tindrà lloc a la seu d’UNIFEM (304 East 45th Street). La reunió serà a porta tancada però a l’inici els mitjans gràfics en podran prendre imatges.

Posteriorment, a les 12.00 hores (18.00 a Catalunya), el vicepresident del Govern i l’administrador adjunt del Programa per al Desenvolupament de Nacions Unides (PNUD), Bruce Jenks, signaran un acord marc de col·laboració, el primer que aquest organisme signa amb un govern descentralitzat. L’acte serà a porta tancada però a l’inici els mitjans gràfics en podran prendre imatges.
 
Un cop finalitzat l’acte de signatura del document, a les 12.00 hores (19.30 a Catalunya) el vicepresident del Govern i els responsables del PNUD compareixeran en roda de premsa (la reunió i la roda de premsa postrerior tindran lloc a One United Nations Plaza). Els mitjans que vulguin assistir a la roda de premsa s’hauran d’acreditar abans enviant un correu electrònic amb les seves dades a l’adreça de correu lpinyol@gencat.cat.
 
A la tarda, a les 18.00 hores (00.00 a Catalunya), Josep-Lluís Carod-Rovira presidirà The Gabarron Foundation-Carriage House Center of Arts (149 East 38th Street, entre Lexington Avenue i 3rd Avenue) l’acte d’inauguració de l’exposició en homenatge a Martin Luther King Tinc un somni, una mostra organitzada per l’Institut Ramon Llull i l’Ajuntament de Sitges coincidint amb la celebració enguany del 80è aniversari del naixement del Premi Nobel de la Pau. A l’acte d’inauguració de la mostra també assistiran l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, i l’expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol.
 
DIJOUS 22 DE GENER
 
A les 9.00 hores (15.00 a Catalunya) el vicepresident del Govern visitarà The Port Authority of New York and New Jersey (225 Park Avenue South, 11th Floor) i mantindrà una reunió de treball amb el director del Port Commerce Department de l’organisme, Richard Larrabee.
 
La reunió serà a porta tancada però a l’inici es podran prendre imatges. Un cop finalitzada, el vicepresident del Govern atendrà els mitjans de comunicació.
 
A la tarda, a les 19.00 hores (01.00 a Catalunya), el vicepresident del Govern presidirà l’acte oficial d’inauguració de la Delegació del Govern de la Generalitat als Estats Units d’Amèrica, que tindrà lloc a The Gabarron Foundation. A banda de Josep-Lluís Carod-Rovira, durant l’acte hi haurà parlaments de l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall; l’expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, i la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell. Es tracta de la quarta delegació que el Govern obre aquesta legislatura, després de les de París, Berlín i Londres. Al llarg d’aquest mandat està previst obrir-ne dues més a Buenos Aires i Mèxic.

18:00|.Universitat de Nova York (100 Washington Square East) | (EUA)

Viatge institucional del vicepresident del Govern a Nova York amb motiu de la inauguració de la Delegació del Govern de la Generalitat als Estats Units d'Amèrica