Sala de premsa

El conseller Llena inaugura, a Mollerussa, la 136 Fira de Sant Josep

query_builder   13 març 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Llena inaugura, a Mollerussa, la 136 Fira de Sant Josep

Posteriorment, participarà en un dinar amb els assistents a la setena Borsa Interpirinenca de Cereals, que comptarà amb el secretari d'Agricultura del MAPA, Josep Puxeu
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, inaugurarà demà, a Mollerussa, la 136 edició de la Fira de Sant Josep. L’acte tindrà lloc a partir de les 11:00 hores, al Centre Cultural.
 
L’atenció als mitjans de comunicació tindrà lloc a les 11:45 hores, aproximadament.
 
Tot seguit, la comitiva es traslladarà en autocar a l’inici de l’exposició de maquinària per procedir a la tallada de la cinta inaugural, i al posterior recorregut a peu pel recinte firal, que precedirà un dinar amb els assistents a la setena Borsa Interpirinenca de Cereals, que comptarà amb la presència del secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), Josep Puxeu. Rosa Cubel inaugurarà aquesta edició de l’esmentada Borsa, a les 11:30 hores.
 
La Fira de Sant Josep de Mollerussa comptarà amb un estand institucional del DAR, organitzat per l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), del Departament, amb la col·laboració de l’Oficina Comarcal de Pla d’Urgell. En aquest espai, es donarà a conèixer les línies d’actuació del DAR en l’àmbit corresponent, i concretament les actuacions de l’esmentada Oficina Comarcal. També es farà difusió tant de l’oferta formativa de les Escoles de Capacitació Agrària (ECA) del DAR a les Borges Blanques, Alfarràs, Tàrrega i Vallfogona de Balaguer, com de Regs Sistema Segarra-Garrigues (REGSEGA), Reg Segrià Sud, Reg Garrigues Sud, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), DOP Pera de Lleida (, DO Costers del Segre, IGP torró d’Agramunt, i IGP Vedella dels Pirineus.
 
Aquest certamen presenta una àmplia oferta de maquinària i complements per a l’agricultura, la ramaderia, i la indústria agroalimentària, jornades tècniques, i convocatòries de premis i concursos, entre altres.
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:
Inauguració de la 136a Fira de Sant Josep
DIA:
Divendres, 14 de març de 2008
HORA:
11:00 hores
11:45: Atenció als mitjans de comunicació.
LLOC:
Centre Cultural
Carrer de Ferran Puig, 15
Mollerussa
 
 
Jornades del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), del DAR
 
El DAR, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2008, ha programat tot un seguit de jornades en el context d’aquesta fira:
 
Dijous, 13 de març:
9:00 hores: La lluita col·lectiva contra carpocapsa i mosca de la fruita, situació actual i reptes. Lloc: Sala d’Actes del Centre Cultural (Mollerussa)
 
Divendres, 14 de març,
9:00 hores: Demostració de maquinària d’aplicació de dejeccions ramaderes. Lloc: IES Mollerussa (Mollerussa).
16:00 hores: Canvi climàtic i ramaderia. L’oportunitat del biogàs. Lloc: L’Amistat (sala annexa) (Mollerussa).
19:30 hores: Revisió mèdica de la PAC. Poden desaparèixer les ajudes? Lloc: Sala d’Actes del Centre Cultural (Mollerussa).
 
Dissabte, 15 de març
11:00 hores: Els ajuts als conreus herbacis i la fertilització orgànica. Lloc: Sala 1 dels Pavellons Firals (Mollerussa)
 
A més, val a dir que ahir es va celebrar la Jornada demostració. Projecte TOPPS, a la Cooperativa d’Ivars d’Urgell. Es tracta d’un projecte Life, cofinançat per la Unió Europea (UE) i l’ECPA (European Crop Protection Association), l’objectiu principal del qual és identificar i reduir els possibles punts de contaminació puntual de les aigües (superficials i subterrànies) deguts a la utilització inadequada dels productes fitosanitaris.
 
 
13 de març de 2008

11:00|.Centre Cultural (c. de Ferran Puig, 15)|Mollerussa (El Pla d'Urgell)

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, inaugurarà la 136 Fira de Sant Josep de Mollerussa.