Sala de premsa

La consellera de Treball, Mar Serna, serà demà a Lleida

query_builder   21 abril 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La consellera de Treball, Mar Serna, serà demà a Lleida

La consellera visitarà la corporació alimentària Guissona i posteriorment lliurarà els diplomes a les dones que han participat en la primera edició del curs "jo, directiva" a Lleida
Demà, DIMARTS 22 D’ABRIL, la consellera de Treball, Mar Serna, acompanyada de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Lleida, Pilar Nadal, serà a Lleida. A les 15.30 hores arribarà a la seu de la corporació alimentària Guissona (c. Traspalau, 8. Guissona) on mantindrà una reunió de treball amb el conseller delegat, Ramon Alsina, i altres membres de la corporació. A continuació visitarà el complex carni “La Closa”. 


Posteriorment, a les 19.00 hores, la consellera de Treball, Mar Serna, acompanyada del director de programes de l’escola de negocis Esade, Joan Roig, i de la subdirectora general de Programes d'Igualtat entre Dones i Homes en el Treball, Mònica Geronès, lliurarà els diplomes a les dones que han participat en la primera edició del curs “jo, directiva” a la sala Víctor Siurana del Rectorat de la Universitat de Lleida (Plaça Víctor Siurana, s/n). L’acte és obert als mitjans de comunicació.  

Aquest programa, que té per objectiu fomentar la igualtat d’oportunitats dins l’empresa, es dirigeix a dones professionals amb càrrecs pre-directius i aporta continguts de negoci adaptats a la situació específica de les dones.

El seminari “jo, directiva” l’ha impartit professorat de l’escola de negocis d’Esade i ha constat de 9 sessions de 8 hores cadascuna. Estratègia i Lideratge; Direcció Financera; Direcció de Màrqueting; Direcció d’Operacions; i Direcció de Recursos Humans, són les principals àrees temàtiques que s’han impartit durant el curs. 

En el darrer trimestre de l’any 2006 el Departament va posar en marxa el curs “jo, directiva”, en una iniciativa que va ser pionera a l’Estat. L’objectiu és ajudar a dones pre-directives, mitjançant una formació de qualitat, a adquirir aquelles habilitats que els permetin trencar amb més facilitat l’anomenat ‘sostre de vidre’ que impedeix moltes dones arribar a exercir càrrecs directius a les empreses.

Des de la seva primera edició el curs ha tingut una gran acollida per part de les dones, fet que ha portat al Departament a posar en marxa aquest any noves edicions del “jo, directiva” a les demarcacions de Lleida, Girona, i Tarragona.

D’altra banda, el Departament de Treball també ha organitzat un seminari de comunicació de diversos dies, específic per a les dones que ja han participat en el “jo, directiva”. El passat mes d’octubre va començar a Barcelona i aquest any també s'estendrà pel territori.

Encara hi ha desigualtat entre dones i homes a la feina

En els darrers anys les dones han avançat molt en el terreny laboral, fet que condueix a pensar que la situació entre dones i homes està normalitzada i no es perceben les diferències malgrat que encara hi siguin. 

En aquest sentit, el nivell d’ocupació de les dones a Catalunya ja ha assolit l’objectiu europeu que s’havia plantejat per al 2010 d’arribar al 60% però encara està lluny de la taxa dels homes. Segons dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) del IV trimestre del 2007, hi ha prop de 20 punts de diferència pel que fa a la taxa d’ocupació dels homes (81,5%) respecte a les dones (62,6%). Aquesta xifra situa la taxa d’ocupació catalana de les dones per sobre de l’espanyola (55,9%) i de la Unió Europea (58,8%). També cal destacar que en els darrers quatre anys la taxa d’ocupació de les dones ha crescut en quasi 6 punts. 

Pel que fa a la taxa d’atur a Catalunya es situa en el 6,63%. Segons dades de l’EPA del darrer trimestre del 2007, la taxa d’atur de les dones és del 7,98%, mentre que la dels homes es situa en el 5,60%. En aquest cas també Catalunya té una taxa d’atur millor que l’espanyola (11%) però una mica superior a l’europea (7,70%). Des de l’any 2004 l’atur femení català s’ha reduït en 4,43 punts. 

A Catalunya i Espanya, la proporció de dones directives sobre el total de dones ocupades és molt inferior a la dels homes. Concretament, a Catalunya el 6,5% de dones ocupades ostenten càrrecs directius, mentre que en el cas dels homes, el percentatge augmenta fins al 9,4%. La proporció de dones directives en relació al total de persones directives l’any 2007 és del 33,7% mentre que dels homes era del 66,3%.

19:00|.Sala Víctor Siurana del Rectorat de la Universitat de Lleida. Plaça Víctor Siurana, s/n.|Lleida (El Segrià)

La consellera de Treball, Mar Serna, serà demà a Lleida.