Sala de premsa

El director general d'Administració Local presenta el PUOSC 2008-2012 als alcaldes del Pallars Jussà i de l'Alt Urgell

query_builder   22 novembre 2007 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El director general d'Administració Local presenta el PUOSC 2008-2012 als alcaldes del Pallars Jussà i de l'Alt Urgell

El nou Pla vol potenciar aspectes com el suport i la millora de l'autonomia local, l'equilibri territorial i l'atenció a les necessitats dels petits municipis.
El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, presentarà divendres, 23 de novembre, la convocatòria del nou Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) 2008-2012 als alcaldes del Pallars Jussà i de l'Alt Urgell. El coordinador territorial del Departament de Governació i Administracions Públiques a l'Alt Pirineu, Josep Ardanuy, participarà en les presentacions. El ponents explicaran les novetats del nou Pla, que passa a ser quinquennal i que, per primera vegada, inclourà les obres de suport a infraestructures de telecomunicacions, un programa específic que acull iniciatives de desenvolupament i equilibri territorial, o el mateix programa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per desplegar i consolidar el mapa de lectura pública de Catalunya amb la construcció de biblioteques Des del Departament de Governació i Administracions Públiques, per mitjà de la Direcció General d'Administració Local, s'ha volgut donar resposta a les diferents necessitats de cada municipi i adaptar els recursos disponibles a la realitat socioeconòmica de cada un. Per aquest motiu, un dels aspectes remarcables són els augments que reben els municipis i ens locals a l'hora de garantir-los una subvenció mínima. Així, en el cas del Pallars Jussà, es garanteix per al nou període una subvenció mínima de 3.430.970 euros, un 122 % més que en l'anterior període. Pel que fa a l'Alt Urgell, la subvenció mínima garantida és de 4.691.788 euros, un 115 % més que en el PUOSC 2004-2007. Les subvencions del PUOSC 2004-2007 van permetre atendre diferents realitats municipals. Així, per exemple, al Pallars Jussà, es va finançar el nou poliesportiu de Tremp, la nova captació, portada d'aigua i dipòsit d'Abella de la Conca i la rehabilitació de la casa consistorial de Gavet de la Conca, entre moltes altres obres. A l'Alt Urgell, destaquen les subvencions per a un dipòsit d'aigua a la Seu d'Urgell, el reforç de ferm i nou enllumenat al balcó del Pirineu, a Montferrer i Castellbò, o la rehabilitació de la casa consistorial de Cabó. L'atenció als mitjans de comunicació es farà abans de la presentació del PUOSC als alcaldes.

17:45|.Consell Comarcal de l'Alt Urgell (Passeig Joan Brudieu, 15)|Seu d'Urgell (L' Alt Urgell)

El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, presentarà la convocatòria del nou Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) 2008-2012 als alcaldes de l'Alt Urgell.