Sala de premsa

RECTIFICACIÓ HORÀRIA- El conseller Saura i la néta de Lluís Companys lliuren la petició de reparació de la figura del President al ministre de Justícia

query_builder   13 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

RECTIFICACIÓ HORÀRIA- El conseller Saura i la néta de Lluís Companys lliuren la petició de reparació de la figura del President al ministre de Justícia

Avui, 13 d'octubre, a les 10.45 h al Ministeri de Justícia a Madrid
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i la néta del president Companys, Mª Luísa Gally es reuniran avui amb el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, i li lliuraran la petició de reparació i reconeixement de la figura del president. Un cop finalitzada la reunió, hi haurà atenció als mitjans.
 
La Declaració de reparació i reconeixement personal, prevista a la Llei de Memòria Històrica estatal, és una declaració, moral i simbòlica, prevista per als qui van ser condemnats i sancionats, durant la guerra civil o la dictadura, pels òrgans penals o administratius de la dictadura per motius politics, ideològics o de creença.
 
Lluís Companys és l’únic president europeu democràticament escollit que va ser executat pel feixisme. Amb el seu afusellament, es complia una sentència dictada pel Consell de Guerra d’Oficials Generals celebrat a Barcelona el 14 d’octubre de 1940 on se l’acusava d’adhesió a la rebel·lió, una sentència que no ha estat mai anul·lada.
 
A les 10.45 h, els mitjans gràfics podran prendre imatges de la trobada i, un cop finalitzada, hi haurà declaracions. 

10:45|.Ministeri de Justícia (c. San Bernardo 45. Entrada pel c. Manzana)| (Comunitat de Madrid)

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i la néta del president Companys, Mª Luísa Gally, lliuraran al ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, la petició de reparació de la figura del president. La reunió serà a porta tancada, però es podran prendre imatges a l'inici (10.45 h). Un cop finalitzada la reunió, hi haurà atenció als mitjans.