Sala de premsa

Santa Cristina d'Aro acull el I Congrés Internacional d'Innovació Democràtica, coorganitzat pel consistori, la Generalitat i diverses institucions

query_builder   15 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Santa Cristina d'Aro acull el I Congrés Internacional d'Innovació Democràtica, coorganitzat pel consistori, la Generalitat i diverses institucions

Dijous, 16 d'octubre, a les 9.30 h, el secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, inaugurarà el congrés a Santa Cristina d'Aro
En el congrés participaran uns 200 representants de diferents institucions, tant públiques com privades, de diferents països europeus i llatinoamericans
 
El secretari general general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, inaugurarà demà, 16 d’octubre de 2008 (09.30 h), el I Congrés Internacional d’Innovació Democràtica a Santa Cristina d’Aro. En el congrés, uns 200 representants de diferents institucions, tant públiques com privades, de diferents països europeus i llatinoamericans, analitzaran experiències participatives innovadores.
 
El Congrés Internacional d’Innovació Democràtica l’han coorganitzat l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, la Direcció General de Participació Ciutadana (Dep. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació), el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona, la Univesitat de Barcelona i la Universitat de Vic.
 
En la inauguració també intervindran l’alcalde de Santa Cristina d’Aro i president del Consell Comarcal Baix Empordà, Ricard Herrero; l’alcalde de Sant Julià de Ramis i vicepresident de la Diputació de Girona, Narcís Casassa; l’alcalde de Pineda de Mar i diputat de Participació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, Xavier Amor; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Cristina, Xavi Sala, i el professor de la Universitat de Vic, Joan Bou.
 
D’altra banda, intervindran en les diferents sessions el director general de Participació Ciutadana, Marc Rius, i el subdirector general de Participació Ciutadana, Fernando Pindado.
 
Durant el Congrés, que se celebrarà els dies 16, 17 i 18 d’octubre, es debatrà sobre el funcionament dels actuals sistemes polítics representatius i els instruments de democràcia participativa que pretenen millorar la qualitat de la democràcia. Entre d’altres temes, s’analitzarà la contraposició entre democràcia representativa i participativa, el pressupost participatiu, els processos de participació juvenil i infantil; el paper dels mitjans de comunicació, etc.
 
En els diferents tallers, hi participaran representants de diferents institucions de Catalunya, la resta de l’Estat i diferents països europeus –Itàlia, França i Holanda– i llatinoamericans –Xile, Brasil, Nicaragua, Argentina i Perú. Entre els experts, destaca la participació del catedràtic de Ciència Política i de l’Administració a la UAB, Josep Mª Vallès; el professor de Sociologia Política de la Universitat de París, Yves Sintomer, i el president del Consell de l’Assemblea d’Europa, Lluís Mª de Puig. També hi intervindran el doctor en Ciències Polítiques de la UAB, Quim Brugué; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i l’alcalde de San Sebastià, Odón Elorza.
 
La Direcció General de Participació Ciutadana és la unitat encarregada d’impulsar les polítiques públiques de la Generalitat per al foment de la participació. Entre altres actuacions d’aquesta DG a Girona, s’acaba d’engegar la tercera edició del Postgrau Participació Ciutadana i Comunicació de la UdG, organitzat conjuntament amb la Xarxa de Municipis Participatius Comarques Gironines i la Diputació de Girona.

09:30|.Pavelló de la Zona Esportiva de Santa Cristina d'Aro (Zona Esportiva Municipal, s/n) |Santa Cristina d'Aro (El Baix Empordà)

 
El secretari general general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, inaugurarà el I Congrés Internacional d’Innovació Democràtica a Santa Cristina d’Aro.